Veckans stjärnbarnvakt

– Wilhelmine från Hässelby

  • 2019-11-14
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Wilhelmine Jacobsen nannynu barnvakt

Wilhelmine är 20 år och bor i Hässelby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Wilhelmine åt familjer i Sundbyberg och Danderyd. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner och familj och hon spenderar gärna sin tid ute i naturen och letar alltid efter äventyr. Vi på Nannynu! tycker att Wilhelmine gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Wilhelmine nedan.

Det känns jättebra med Wilhelmine, hon har fin kontakt med barnet och är mogen”
Wilhelmines barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul att jobba med barn för dom vill alltid vara aktiva. Dom har en fantasi som aldrig tar slut. Och energin och kärleken man får av barnen när man vet att man gör ett bra jobb är obeskrivlig.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag tycker det är kul att jobba på Nannynu för att det är ett seriöst företag. Man får alltid jobb som passar ens önskemål och kontaktpersonerna är alltid där för en ifall man behöver bolla idéer eller liknade.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Julia och Moa som kontaktpersoner. Båda är väldigt lätta att prata med, förstår alltid vad man är ute efter och vill alltid hjälpa en att hitta rätt familjer eller finnas där om man har frågor.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag har stor åldersskillnad mellan mina familjer. Minsta barnet älskar att vara ute och leka i parken, åka tvärbana eller att leka med tåg och bygga stationer. De äldre barnen har jag en kompisrelation med, vi pratar och umgås för det mesta.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid lyssna på barnen. Lyssna på vad dom vill göra, eller vill dom bara prata så lyssna och samtala. Låta dom känna sig viktiga, att det inte bara är ditt jobb utan att man faktiskt bryr sig.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hade en vän som tipsade om Nannynu.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Wilhelmine om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Arbetsdag hos familjen med yngre barn börjar med att jag kommer hem till familjen, äter frukost. Sedan leka lite inne för att sedan gå ut och leka. Leker ute i parker eller tar promenader, det barnet tycker är roligt den dagen. Sedan gå in för att äta lunch. Efter lunch tar vi en vilostund på ca 30 min. Sedan är det mer lek inne eller läsa böcker och efter det äter vi mellis. Oftast här omkring kommer pappan hem och jag tackar för dagen.

Arbetsdag hos familjen med äldre barn börjar med att hämta upp från skolan, köra hem. Göra lite mellis. Umgås, påminna om läxor. Laga middag för att sen köra till fotbollsträning. Hämta från fotbollsträningen och oftast här kommer pappan hem och jag tackar för dagen.

Wilhelmine Jacobsen barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation