Veckans stjärnbarnvakt

– Wed från Skarpnäck

  • 2019-01-09
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Wed Hammed nannynu barnvakt

Wed är 18 år och bor i Skarpnäck, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2018. Idag jobbar Wed åt två familjer, en i Skarpnäck och en i Enskede. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser samhälle med inriktning på beteende. På sin fritid gillar hon att umgås med familj och vänner. Hon är ofta hemma hos sin bror och umgås med sin brors son. Vi på Nannynu! tycker att Wed gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Wed nedan.

Vi trivs jättebra med Wed. Barnen gillar henne väldigt mycket, precis som alla andra som träffar henne. Hon är ansvarsfull och påhittig, hon håller oss alltid uppdaterade på hur det går och stämmer av ifall hon undrar över något. Hon tar ett stort ansvar och vi känner oss väldigt trygga med henne.”
Weds barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid haft ett intresse av att jobba med barn då jag tycker det är ett så underbart yrke, då man ser hur barnen formas med åren. Jag har alltid velat jobba med barn. Det som är roligast med att jobba med barn är att det blir som din egna familj, och man får nästan betalt för att umgås med sina små syskon.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag gillar att jobba för Nannynu! för att man förstår alltid vad som händer, dem informerar om allt som behövs samt att det är tryggt för både mig som barnvakt men också familjerna som litar på mig just för att jag är anlitad på Nannynu!. För att lämna sina barn hos en främling kan inte vara lätt!

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontakt person är Julia Widerståhl och hon har svar på alla mina frågor, hjälper mig med alla mina behov!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag och barnen som jag passar älskar att bara umgås, så vi gör allt från himmel till jord, vi leker kurragömma, leker med lego, leker med hästar, läser böcker, berättar sagor. Men först och främst så äter vi alltid middag tillsammans och då får man prata och lära känna varandra som mest! För det är då det är tyst, inga bollar, inga lego, inga hästar, bara vi som pratar och lär känna varandra vilket jag älskar!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt tips till andra barnvakter är att man ska bry sig, lägga ner tid och fokus på barnen. Jag jobbar ganska ofta och när jag jobbar så är all min fokus på barnen! Inga mobiler och inga datorer, utan jag leker med barnen hela passet tills dem går och lägger sig! Men också att ni kan tänka tillbaka till eran barndom och vad ni skulle vilja ha för barnvakt, bli den barnvakten du önskat dig fast bättre!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Min kompis är barnvakt på Nannynu! och jag älskar att hon introducerade mig till detta företag!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Wed om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Mina arbetsdagar brukar gå ut på att jag först hämtar barnen och påvägen hem så brukar vi leka ute tills dem känner att det är dags och gå hem. Sen kommer vi hem, tvättar händerna om det behövs går vi på toa, och sen fixar jag maten så då får dem säga till när dem är hungriga. Tills dess leker eller så läser vi tills det blir middag. Efter middagen blir det roligast för då har deras energi kommit tillbaka och då är det fullt med bus och skoj. Sen brukar en förälder komma hem och det brukar oftast vara jätte svårt att slitas bort från varandra men det brukar tillslut gå!

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation