Veckans stjärnbarnvakt

– Vendela från Haninge

  • 2018-10-08
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Vendela Söder nannynu barnvakt

Vendela är 18 år och bor i Haninge, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2018. Idag jobbar Vendela åt en familj på Södermalm. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser inriktning ekonomi juridik. På sin fritid dansar hon och jobbar som servitris på en hamburgerrestaurang. Hon brukar även umgås med sina vänner och sin pojkvän. Vi på Nannynu! tycker att Vendela gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Vendela nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det roligaste med att vara barnvakt är att umgås med barnen och vara med på lekar och pyssel för det ger så mycket glädje och energi. Jag är väldigt ny hos familjen, jag har varit hos dem i 1 månad nu. Så just nu tycker jag att det är kul att se hur barnen blir allt mer bekväma och vågar mer framför mig. Varje pass är aldrig det andra likt och jag tycker att variation är riktigt kul, barnen jag passar är kreativa och vill hitta på nya saker ständigt och det är så himla roligt. Det är liksom inte bara jag som kommer med förslag på lekar, utan barnen är påhittiga med mycket energi.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu! är ett seriöst företag som sätter alla barnvakter och familjer i fokus. Jag känner mig väldigt trygg i att vara anställd hos dem och jag känner att jag har koll på vad de står för och vad deras ambitioner är. De behandlar alla barnvakter likadant och får oss även att känna oss speciella med den kontakten man har med sin kontaktperson. Om man har några frågor så får man snabbt svar och man får alltid ett trevligt bemötande också.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar gillar att läsa, pyssla, leka i sandlådan och leka med lego.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det är nog att snappa upp barnens intressen och vad dem tycker är roligt att göra. Under hämtningen kan man ibland prata om just den aktiviteten och göra dem glada och förväntansfulla. Sen blir barnen väldigt glada när det är du som kommer med ett roligt förslag som de gillar.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Många av mina kompisar jobbar som nanny genom detta företag och jag har även sett reklam på min skola om det. I somras tänkte jag på att skaffa ett jobb som jag kunde kombinera med skolan och då tänkte jag direkt på Nannynu!.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Vendela om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Det börjar med att jag hämtar minstingen på förskolan. Sedan går vi två tillsammans till en skola som ligger nära och hämtar där hennes storebror som är 7 år gammal. Därefter går vi 3 hem till dem och kanske byter kläder om kläderna de har på sig är smutsiga och fixar i ordning det som ligger i deras ryggsäckar. Efter det hittar vi på något, det är nästan olika för varje gång. Antingen spelar vi ett spel, leker en lek, pysslar eller läser böcker. Runt kl 17 är det dags för middag och då hjälper barnen ibland åt att fixa i ordning maten om de vill och sedan äter vi tillsammans. Då brukar vi prata om vad de har gjort under dagen, vad som var roligast och väldigt ofta pratar vi om att mat är viktigt och att man ska äta bra. Efter middagen hjälper barnen ibland till med att plocka undan och jag diskar och städar. För föräldrarna är det helt okej om barnen kollar på tv eller spelar på ipad tillsammans efter maten, så om dem vill det så får dem göra det. Annars spelar vi något spel eller läser en bok tills föräldrarna kommer hem.

Vendela Söder barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation