Veckans stjärnbarnvakt

– Tor från Farsta

  • 2019-06-12
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Tor Backman nannynu barnvakt

Tor är 17 år och bor i Farsta, Stockholm. Han har arbetat hos Nannynu! sedan mars 2019. Idag jobbar Tor åt en familj i Enskede. Han studerar andra året på gymnasiet där han studerar teknik, teknikvetenskap. På sin fritid gillar han att ägna mycket tid åt musik och han spelar mycket trummor, både på egen hand och i två olika band. Ett av banden är ett soulband genom kulturskolan och ett är med hans vänner. Tor är även scoutledare och spenderar mycket tid i naturen. Utöver det går han i skolan och umgås med vänner. Vi på Nannynu! tycker att Tor gör ett jättebra jobb med barnen han passar och vill därför lyfta fram honom som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Tor nedan.

Vi är väldigt nöjda med Tor. Han är pålitlig, ansvarsfull och engagerad i barnen. Han är flexibel och bra på att kommunicera och han tar sitt jobb på allvar”
Tors barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det leder en på andra tankar. Man kan släppa allt som stressar en och bara ha kul tillsammans. Inget arbetspass är likt det andra heller så man är aldrig uttråkad då det är något nytt hela tiden.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det känns väldigt tryggt och professionellt. Jag som sökande barnvakt fick tydliga instruktioner om hur jag skulle göra. Något som jag tycker är extra bra med Nannynu! är att man får jobba med samma familj över en längre period. Då lär vi båda känna varandra och då har vi roligare ihop, dessutom så känns det tryggare för barnen och för mig.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Elina som kontaktperson. Vår relation är god och jag känner att jag närsomhelst kan fråga henne om jag är osäker över något eller vill ha tips. Hon är också snabb på att svara så det uppskattas mycket.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

En av våra favoritaktiviteter är att hoppa studsmatta. Det är något som jag och de tre barnen jag passar kan göra ihop. När vi inte hoppar studsmatta så ritar vi en del, läser böcker eller bygger en koja. Jag får också ofta sällskap av barnen när jag lagar mat då dem gärna vill vara med.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Se till att du själv alltid är glad och har energi för det smittar av sig på barnen och ni kommer ha mycket roligare ihop. En bra idé kan också vara att ha en plan i huvudet på olika aktiviteter att göra tillsammans innan passet börjar. Kommunicera mycket med föräldrarna, fråga hellre en fråga för mycket än en för lite. Som till exempel var köksredskap finns eller var plåster finns ifall någon av barnen skulle skada sig.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Genom en av mina vänner som tipsade mig om Nannynu! när jag sa att jag sökte jobb. Det kändes som bra första ”riktiga” jobb och det skulle nog passa mig så jag sökte.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Tor om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Först hämtar jag de två mindre barnen på förskolan, oftast runt kl. 16. Sedan går vi tillsammans hem. Väl hemma brukar vi leka ungefär en timme, därefter börjar jag laga mat och får ofta sällskap av barnen. Annars brukar de leka eller se på TV medan jag lagar mat. Sedan äter vi alla tillsammans och så tar vi ofta det lite lugnare efter maten med en bok eller lek tills föräldrarna kommer hem kring kl. 18.30.

Tor Backman barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation