Veckans stjärnbarnvakt

– Thea från Skarpnäck

  • 2019-02-19
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Thea Wahlström nannynu barnvakt

Thea är 17 år och bor i Skarpnäck, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2018. Idag jobbar Thea åt en familj på Södermalm. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon studerar film. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner, se på film och serier och även att vara ute i naturen. Vi på Nannynu! tycker att Thea gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Thea nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om att umgås med barn och älskar hur lekfulla dom är! Jag har själv två yngre bröder och blev på så sätt intresserad av att jobba med barn.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Anna Lincoln. Jag tycker att våran relation är bra och hon har svarat på allt jag undrat. Det var väldigt hjälpsamt speciellt i början när allt var nytt och jag hade en del frågor.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycker om att leka alla möjliga lekar, gärna med lego eller liknade. De tycker även om att pyssla och rita. Om vi är ute någon dag så gillar de att leka i parker och klätterställningar.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Intressera dig för de barnen gör och var med och lek! Det blir så mycket roligare för både dig och barnen. Det är även viktigt att du är rättvis och säger till om barnet beter sig på ett sätt som inte är acceptabelt. Detta behöver såklart inte göras på ett aggressivt sätt utan lugnt så att barnet förstår.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hittade det på internet när jag kollade efter jobb.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Thea om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen vid 16-16:30 på skola respektive förskola och går sedan ca 10 min tills vi kommer hem. Ibland stannar vi på vägen och leker lite utomhus innan vi går in. Väl hemma ska barnen alltid duscha då det är något föräldrarna har bestämt, jag hjälper dem med det och sedan brukar vi äta ett litet mellanmål som oftast består av frukt eller någon macka. Efter det är det dags för lek! Barnen får välja själva vad vi ska leka och det blir ofta att vi leker superhjältar eller bygger med lego. Sedan kanske vi ritar eller pysslar lite och ungefär vid 19-tiden brukar föräldrarna komma hem och då är det dags för mig att säga hejdå och åka hem.

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation