Veckans stjärnbarnvakt

– Simone från Stockholm

  • 2019-08-14
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Simone Stadthagen nannynu barnvakt

Simone är 19 år och bor på Södermalm i Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2017. Idag jobbar Simone åt två familjer, en på Södermalm och en i Henriksdal. På sin fritid tycker hon mycket om att rita och måla, läsa böcker, dansa, träna och umgås med vänner. Vi på Nannynu! tycker att Simone gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Simone nedan.

Vi tycker det går jättebra. Vårt barn ser alltid fram emot att Simone ska komma och de har jättefin lek och kommunikation ihop”
Simones barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker mycket om barn, dem har alltid en sådan energi att det smittar av sig och gör mig glad. Barn har också så bra fantasi och att få vara med i deras värld är en sådan härlig känsla. Men också se hur dem utvecklas och lär sig nya saker är alltid lika roligt att få vara en del av.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Under tiden jag jobbat på Nannynu upplever jag företaget som väldigt seriöst. Det finna alltid möjlighet att få hjälp om det är något man undrar över eller om något inte fungerar. De är också väldigt duktiga när det gäller att hitta familjer som passar och sedan återkoppla hur det går och komma med feedback. Jag upplever att de vill det bästa för både familjer och barnvakter vilket känns tryggt.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Julia Sandborgh. Jag tycker jag får bra hjälp, hon brukar fråga hur det går med familjerna. Om det är något jag undrar över brukar jag alltid få svar eller den hjälp jag behöver.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Det är lite olika, ett av barnen tycker mycket om att rita, spela brädspel eller vara ute och leka. Det andra barnet jag barnvaktar är mycket yngre och tycker om att vara ute i sandlådan, gunga, blåsa såpbubblor, titta i böcker eller bara vara inne ock leka.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Att lyssna på vad barnet vill göra och försöka hitta på något utefter barnets humör, ibland passar inte det man planerat från början. Men också att försöka göra det till en lek, då kan det bli enklare för barnet att göra även ”tråkiga” saker.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag letade efter ett jobb vid sidan av gymnasiet och tänkte att barnvakt vore ett passande jobb för mig. Så jag googlade lite på olika firmor. Jag kände igen Nannynu från olika reklamer jag tidigare sett och det kändes professionellt.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Simone om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Det ser lite olika beroende på vilken familj jag barnvaktar hos. Hos den ena familjen jobbar jag på vardagar efter skolan, då hämtar jag flickan från fritids, vi promenerar hem och hon brukar berätta vad de gjort i skolan. Sedan brukar vi ofta rita eller spela något spel beroende vad hon är sugen på att göra. Därefter lagar vi antingen mat tillsammans eller så får hon göra något eget under tiden. Efter maten brukar vi gå ut om det är bra väder, annars pysslar vi tills någon av föräldrarna kommer hem. Då brukar jag eller tillsammans med barnet berätta vad vi gjort under dagen.

Den andra familjen jobbar jag hos på helger och då kan det ser annorlunda ut. Antingen är vi inne eller ute och leker. Ibland kan vi ta vagnen och går lite längre till en större park eller bibliotek. Sedan brukar jag ordna något mellanmål och därefter blir det mer lek till föräldrarna kommer hem.

Simone Stadthagen barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation