Veckans stjärnbarnvakt

– Scarlett från Tensta

  • 2019-05-02
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Scarlet Flores nannynu barnvakt

Scarlett är 20 år och bor i Tensta, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan januari 2019. Idag jobbar Scarlett åt en familj som bor på Östermalm. Vid sidan av jobbet som barnvakt studerar Scarlett grundskollärarprogrammet och jobbar även som vikarie och baskettränare. På sin fritid gillar hon att umgås med sin familj, speciellt med sin lillebror som är 2 år och hon tycker även om att spela basket. Vi på Nannynu! tycker att Scarlett gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Scarlett nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag älskar att jobba med barn eftersom att jag tycker att de är så nyfikna och fantasifulla, ingen dag är den andra lik när man passar barn.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det jag tycker är kul med NannyNu är allt stöd och tips man får när man jobbar. NannyNu underlättar jobbet som barnvakt och gör det roligare.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson på NannyNu är Rebecca och jag upplever min relation med henne som mycket bra, hon har ständig kontakt med mig för att dubbelkolla att allt går bra med uppdraget och svarar alltid när jag har frågor!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar två flickor och båda älskar teater, gymnastik, sång och pyssel!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att våga bjuda på sig själva. På det sättet kommer man själv som barnvakt och de barnen du passar att njuta mer utav den tiden ni spenderar tillsammans!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Första gången jag hörde talas om NannyNu! var från en kompis som var anställd hos er men det var andra gången som jag hörde talas om er som jag valde att skicka en ansöka till er och då var det via arbetsförmedlingen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Scarlett om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En arbetsdag för mig ser ut på följande sätt: Första hämtar jag flickorna på deras skola kl 15.50, detta för att hinna köpa mellanmål innan vi åker till teatern. Efter att vi köpt mellanmål åker vi tunnelbana till flickornas teaterskola där vi spelar olika spel eller pratar om allt möjligt medan vi väntar på att de ska ha sina lektioner. Flickorna är klara ca 18.30 och därefter åker vi tunnelbana hem till dem, ibland köper vi något att äta om flickorna är hungriga efter teatern. Om någon av deras föräldrar är hemma säger vi hejdå efter att jag har pratat lite med deras föräldrar om hur dagen var och ifall något särskilt har hänt (t.ex information från skolan). Om deras föräldrar inte kommer vara hemma när vi är framme brukar de meddela mig i förväg, då brukar vi först leka lite (flickornas favorit är Twister) sedan äter vi middag och därefter brukar tjejerna hoppa in i duschen och sen blir det läggdags. Efter att flickorna har satt på sig sina pyjamas och hoppat in i sina sängar brukar jag läsa för dem tills deras föräldrar kommer hem, då säger vi hejdå med en kram!

Scarlet Flores barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation