Veckans stjärnbarnvakt

– Sayora från Bandhagen

  • 2018-08-14
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Sayora Achmetova nannynu barnvakt

Sayora fyller snart 18 år och bor i Bandhagen, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2017. Idag jobbar Sayora åt en familj i Johanneshov. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser samhällsvetenskap. På sin fritid gillar hon att dansa, träna på gym och umgås med familj och vänner. Vi på Nannynu! tycker att Sayora gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Sayora nedan.

Sayora är en ansvarsfull tjej och vi känner oss trygga när hon tar hand om våra barn. Barnen tycker mycket om henne och hon leker och hittar på saker med dom.
Sayoras barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är verkligen roligt att få se deras glada ansikten varje gång de ser dig vid grinden till förskolan. Det kan vända på hela min dag (även om jag är trött efter skolan) då barnen alltid är så positiva och energifulla. Det smittar helt enkelt av sig. Dessutom är det skönt att föräldrarna kan anpassa sig efter ditt schema.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Tack vare Nannynu! så har jag fått träffa många söta barn som jag tycker om så mycket! Ni är alltid där om man har några frågor och är väldigt tydliga med era svar. Jag vet att jag alltid kan få hjälp av er om det skulle ha varit något.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar har väldigt mycket fantasi så vi brukar oftast hitta på helt egna lekar med olika roller. Nästan som teater! Vi brukar köra fotboll eller kull på gården som de älskar! Dansstopp och lego är också väldigt populärt.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Att man alltid ska möta barnen med ett leende på läpparna. Ser de att du är glad, blir de också det vilket ger en bra stämning för resten av dagen. Man ska också våga visa barnen vem det är som bestämmer men ändå vara en rolig och snäll vän som de kan lita på. Alltså inte för mycket eller för lite av något.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick hem ett brev om att ni letar efter nya barnvakter.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sayora om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag passar två barn, två eftermiddagar per vecka och hämtar de 15.00-15.30. Först hämtar jag det yngsta barnet och sedan den äldsta. Därefter går vi alla hem och tvättar alltid händerna. När man nyss kommit hem får barnen ta det lite lugnt, kanske dricka ett glas vatten. När de får tillbaka sin energi ger vi förslag om olika lekar till varandra. Efter ca 1 timme värmer jag mat som redan finns färdigt. Efter maten gör vi något lugnare t.ex ritar, bygger lego eller läser en bok. Sen kommer föräldrarna hem, vi pratar om hur det har gått och sen säger jag hejdå till alla 🙂

Sayora Achmetova barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation