Veckans stjärnbarnvakt

– Sarah från Täby

  • 2017-09-15
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Denna vecka är Sarah från Täby veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Sarah åt två olika familjer boendes i Täby och i Nacka. ”Vi är mycket nöjda med Sarah. Hon är fantastisk med barnen” berättar en av familjerna. Vi på Nannynu! tycker att Sarah gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Sarah är 28 år och bor i Täby. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon på svenska som andraspråk och söker doktorandtjänst vid Karolinska institutet där hon hoppas få studera cancer och fortsätta den forskning hon har påbörjat. Läs intervjun med Sarah nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Enligt mig är det kul att passa barn för barn kan visa oss på många olika sätt hur bra det är att leva och få glädje av varje ny dag. Det känns också bra att dela nya och spännande upplevelser med barn, som när de tar deras första steg eller lyckas att stava sina namn till exempel.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu har varit jättehjälpsam för mig för att hitta familjer som behöver mitt stöd. Personalen kommunicerar tydligt, och alla anställda som jag har pratat med har varit väldigt snälla mot mig. Det betyder mycket att jobba med så vänliga människor!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycker bäst om att leka utomhus. Det finns en “brandbil” i lekparken bredvid förskolan där ett av mina barn går, och vi har släckt många bränder under det senaste året.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Glöm inte att du jobbar med personer som är barn, men som också är unika människor med deras egna preferenser avseende hur de vill ha roligt. Tro på dina instinkter, men var säker på att du också lyssnar på dem!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag ansökte till ett jobb förra året när jag hittade Nannynus hemsida. Då hörde jag av mig till dem, och det blev snart så att jag kopplades ihop med flera familjer inom mitt område.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sarah om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Oftast tillbringar jag tid med barnen som jag passar i lekparken efter att förskolan har stängt. Efter ett tag i lekparken går vi hem för att äta mellanmål och spela brädspel eller bygga Lego tills föräldrarna kommer hem. Vi ritar eller dansar till musik också ofta.

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef