Veckans stjärnbarnvakt

– Sam från Spånga

  • 2018-09-05
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Sam Mohammed nannynu barnvakt

Sam är 19 år och bor i Spånga, Stockholm. Han har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2018. Idag jobbar Sam åt en familj i Kungsängen. Han studerar företagsekonomi på Stockholm Business school. På sin fritid gillar han att träna på gymmet och umgås med vänner. Vi på Nannynu! tycker att Sam gör ett toppenjobb med barnet han passar och vill därför lyfta fram honom som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Sam nedan.

“Vi tycker väldigt mycket om Sam. Han är trevlig, snäll och mogen, och har mycket energi vilket passar bra med vår son.
Sams barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Helt enkelt att man verkligen får vara sig själv på arbetstid. Man kan ta fram sin lekfulla sida och ha kul. Jag menar, att leka och få betalt låter väl helt underbart? Det är ett flexibelt extrajobb som passar min vardag perfekt vilket är bra eftersom att jag inte behöver bortprioritera andra saker.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu! är ansvarsfulla på så sätt att man behöver ta sig igenom diverse utbildningar, bland annat inom HLR vilket är viktiga verktyg för att jobba som barnvakt. Dessutom har de ett bra rektryteringssystem som parar ihop barnvakt och familjer efter bådas intressen och det är tack vare dem jag kom i kontakt med min. Jag har en kontaktperson som jag kan vända mig till vid eventuella funderingar vilket såklart är en trygghet!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Han gillar energiska saker, såsom att springa, leka i lekparker, tävla i alla dess former, spela fotboll, osv.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ta fram en del av din barnsliga sida så kommer det knappt kännas som att du arbetar. Försök att ha kul tillsammans med barnet.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Det var nog en annons på någon anteckningstavla på universitetet.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Sam om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag sätter mig på pendeltåget mot hans dagis, från pendeltåget tar jag en kort promenad till dagiset. Väl där så hämtar jag honom och kollar ifall han behöver gå på toa och ifall det är något särskilt vi ska ta med hem. Vi beger oss sedan tillsammans mot pendeltågsstationen, jag frågar honom ifall han har haft en bra dag och han kanske berättar om något som hänt. Väl på stationen kan det hända att vi går in på pressbyrån och köper något litet såsom en banan. Sen sätter vi oss på tåget för att bege oss hem. Det är en ganska lång tågresa, ibland är han trött och sover, ibland kollar han bara ut genom fönstret och ibland får man agera clown för att göra tågresan roligare. Här finns också utrymme för mig att lära känna honom. Jag har med föräldrarna sedan tidigare kommit överens om hur vi gör när vi kommer fram till stationen, antingen blir han upphämtad och min arbetsdag är slut, eller så behöver de extrahjälp och isåfall har de lämnat bilnyckeln i hans väska och parkerat bilen någonstans i närheten. I det fallet åker vi hem till honom, äter mat och sen kanske spelar fotboll eller läser böcker fram tills dess att föräldrarna kommer hem.

Sam Mohammed barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation