Veckans stjärnbarnvakt

– Ofelia från Solna

  • 2018-10-02
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Ofelia Vardanian nannynu barnvakt

Ofelia är 22 år och bor i Solna, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan november 2014. Idag jobbar Ofelia åt två familjer i Solna och Rissne. Hon studerar nu en kurs för att sedan studera vidare på universitet, då hon vill bli barnmorska. Hon har jobbat under 2.5 år på en Montessori förskola där hon nu även idag ibland vikarierar när de behöver hjälp. På sin fritid umgås hon mycket med sin familj och vänner. Hon gillar att resa och rita. Vi på Nannynu! tycker att Ofelia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Ofelia nedan.

Vi är supernöjda med Ofelia. Hon är en lugn tjej som passar vår familj jättebra.” ”Barnen trivs jättebra med henne och hon känns genuin”
Ofelias barnvaktsfamiljer

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Varför jag tycker det är kul att passa barn är just för att jag får se hur dem utvecklas och lär sig nya saker varje dag och det gör mig glad. Man får bygga ett band och vänskap med dem.
Det finns verkligen inget bättre än att se barnens glädje och när dem har kul, barn är alltid så positiva och glada så det smittas ju av.  Redan sedan jag var liten har jag alltid älskat barn, och fått ta hand om mina småkusiner och syskonbarn väldigt mycket. Att vara ’’Nanny’’ för mig är det mest roligaste jobbet som jag alltid velat göra.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu! är ett seriöst företag och gör verkligen allt för deras familjer och barnvakter ska ha det så bra som möjligt. Det är jättebra organiserat, behöver jag hjälp eller om jag undrar över något så får jag snabba svar av både min kontaktperson eller dem som jobbar där. Det är verkligen ett toppen företag som jag trivs hos väldigt mycket!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag och barnen hittar alltid på massa roliga aktiviteter, vi brukar ta en sväng till parken där dem älskar att klättra och springa och bli jagade med leken kull. Sparkcykla eller cykla brukar vara något dem tycker om. När det är bra väder har vi picknick ute i parken och fixar fruktsallad som är både gott och nyttigt. Barnen älskar att pyssla, rita och måla.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att vara aktiv med barnen och att ha kul tillsammans med dem, hitta på massa roliga aktiviteter. Det kan också vara kul att planera dagen efter vad dem vill göra. Kom ihåg att inte vara stressade, istället ha kul! Är du lugn är barnen lugna och det är dig dem ska känna sig trygga hos.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag gick sista året på gymnasiet och ville ha ett litet extra jobb vid sidan av. Jag ville gärna jobba med barn. Då sa en vän till mig att söka till Nannynu!, där hon själv har jobbat, så jag sökte dit.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ofelia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Familj 1:
En arbetsdag med barnet jag tar hand om är till att börja med hämtning från förskolan som ligger ganska nära mig. Sedan promenerar vi med barnvagn hemåt. Det är viktigt att hon får i sig vätska och något gott att mumsa på innan maten så i hennes väska finns det alltid en vattenflaska som hon får och en frukt.
På väg hem brukar vi kolla runt om vi ser några djur eller plocka lite blommor. Barnet jag tar hand om älskar att kolla på stora stenar som finns nära hemmet då kollar vi lite på det och sedan fortsätter vi att promenera hem. När vi kommer hem byter vi om förskolekläderna till ett par nya och rena kläder sedan brukar hon vilja leka. Hon kan också tycka det är kul att laga mat med mig  då hon själv har ett litet kök leksak i köket, där vi står och lagar mat tillsammans.
Efter maten brukar vi leka teater, läsa sagor, ha på musik och dansa, måla och umgås. Är det fint väder brukar vi gå ut till parken som ligger ganska nära och där gillar hon att spela fotboll, vara i sandlådan och åka rutschkana, och självklart tar vi med oss något gott att äta och dricka, tills föräldrarna kommer.

Familj 2:
En arbetsdag för denna familj går ut på att jag kommer hem till dem runt 18 tiden, familjen består av tre barn och den äldsta brukar gilla att vara på sitt rum och plugga eller vara med sina vänner. Jag brukar då vara med dem två yngre barnen. Dem får välja vad dem vill göra, det kan vara att vi går ut till gården och spelar fotboll, deras vänner samlas och vi alla leker kurragömma eller något annat kul. Ibland går jag och barnen till stora parken som vi kallar det, dem får då cykla eller sparkcykla dit om dem vill. Jag har alltid med någonting att äta och vatten till dem.
Sedan går vi hemåt och har lite mysigt tillsammans, vi pysslar, leker med katterna, leker med leksakerna.
Efter all lekande så är det dags att förbereda oss för läggdags och då passar vi på att läsa en godnattsaga som dem själva får välja och därefter somnar barnen. Då passar jag på att läsa min egna bok tills föräldrarna kommer hem.

Ofelia Vardanian barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation