Veckans stjärnbarnvakt

– Nova från Trosa

  • 2019-09-19
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Nova Lind nannynu barnvakt

Nova är 17 år och bor i Trosa, en timme söder om Stockholm men hon går på gymnasiet i Stockholm och spenderar mycket av sin tid där. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2019 och idag jobbar Nova åt en familj på Södermalm. Hon studerar det naturvetenskapliga programmet på gymnasiet och när hon inte går i skolan eller jobbar tycker hon om att spela tennis, gymma, gå promenader och umgås med vänner och familj. Ibland jobbar hon även som tennistränare för lite yngre barn. Vi på Nannynu! tycker att Nova gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Nova nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är väldigt kul att jobba som barnvakt eftersom jag gärna blandar min barnsliga sida med ansvar och att få hitta på massa busiga saker med barn är ju så roligt! Samtidigt tycker jag att det är roligt att få vara med i deras utveckling och se dem lära sig nya saker.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Nannynu! är en väldigt bra arbetsgivare och driver en seriös verksamhet där du alltid kan få hjälp, få gå väldigt användbara kurser (som Barn-HLR) och som vill att både du som barnvakt och familj ska få det så bra som möjligt.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson på NannyNu! är Elina Lundin och jag känner mig väldigt trygg med att skriva till henne oavsett om jag behöver svar på en fråga eller bara vill diskutera någonting. Det är en väldigt bekväm fördel som ingår när man börjar jobba på NannyNu! och som uppskattas väldigt mycket. Att veta att du kommer få ett svar av en kunnig inom de närmsta dagarna är väldigt betryggande.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Just mina barn som jag passar är 3 och 10 år vilket innebär att det skiljer sig lite i vad de vill göra. Den yngsta vill gärna pussla, spela fotboll, rita, leka med bilar, läsa böcker och spela spel. den äldre är gärna med på de flesta av dessa aktiviteter och vi spelar gärna spel och ritar alla tre.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att höra vad barnen har att säga och ge dem mycket uppmärksamhet. Det är deras höjdpunkt på veckan när de får välja exakt vad vi ska göra hela kvällen och hittar ofta på många nya roliga idéer som man kan spinna vidare på vid nästa tillfälle.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde först talas om NannyNu! via en annons på Instagram och sedan när jag gick in på en hemsida för att hitta ett extrajobb vid sidan av skolan kom deras annons upp igen. Eftersom jag är van vid att jobba med barn på tennisen så blev jag intresserad och skickade in en intresseanmälan.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Nova om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig arbetsdag ser ungefär ut såhär för mig: jag hämtar den yngsta på förskolan runt kl. 16:30 och så går vi hem då den äldre redan är hemma. Vi leker i cirka en timme innan de börjar bli hungriga och då lagar jag lite mat medan de hjälper mig att duka. Vid middagen pratar vi oftast om hur deras dag har varit innan det är dags att leka i någon timme igen. Nu spelar vi oftast spel eller ritar. Vid 19:30 nattar jag den lilla och runt 20:00 brukar oftast föräldrarna komma hem och ta över.

Nova Lind barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation