Veckans stjärnbarnvakt

– Nilla från Hässelby

  • 2018-12-10
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Nilla Nieminen nannynu barnvakt

Nilla är snart 17 år och bor i Häselby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juni 2018. Idag jobbar Nilla åt en familj på Gärdet. Hon studerar sitt andra år på gymnasiet där hon läser inriktning beteendevetenskap. På sin fritid gillar hon att måla och umgås med familj och vänner. Vi på Nannynu! tycker att Nilla gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Nilla nedan.

Vi trivs jättebra med Nilla. Hon är trevlig och en riktig pärla. Allting fungerar jättebra.”
Nillas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är kul att passa barn då det är ett jobb som aldrig blir tråkigt. Jag har tidigare haft jobb som jag har tyckt är allmänt tråkiga men det händer aldrig när man barnvaktar, då barnen alltid hittar på nya saker som de vill göra och hitta på.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag gillar verkligen att jobba för Nannynu! för att de finns alltid där för att stötta mig i mitt arbete. Jag har alltid någon att vända mig till om jag behöver hjälp och någon som kan kolla hur det går för mig.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Det barnen jag passar gillar att göra ändras vecka till vecka, men för tillfället älskar den ena att leka med tåg och tågbanor, och den andra har en enorm fascination för “Babblarna”.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Jag vet inte riktigt om jag är den bästa personen att ge råd, men om jag skulle ge ett råd till en annan barnvakt skulle mitt råd nog vara “pröva dig fram”. Allt man gör eller föreslår till barnen kommer inte alltid att gå hem, så att pröva sig fram och testa nya saker är alltid en bra sak att göra.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! från min syster som då även jobbade för Nannynu!.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Nilla om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig arbetsdag för mig börjar med att jag hämtar barnen från förskolan. På förskolan ser jag till att barnen har allt de behöver. Jag brukar även kolla med personalen hur dagen har gått för barnen. Jag och barnen promenerar sedan hem till familjen tillsammans. När vi väl är hemma lagar jag antingen en enklare middag eller värmer upp något som mamman har förberett. När barnen är mätta och belåtna får de leka i ungefär 1,5h innan det är dags för att börja natta den yngsta. Nattningen med den yngsta är relativt rak på sak. Ren blöja, pyjamas, borsta tänderna, välling, och sedan till sängs. När den yngsta är nattad tar jag mig lite tid att plocka bort leksaker som hamnat på golvet, och plockar bort eventuell disk. Runt klockan 19 är det dags för den äldre att börja varva ner och sätta sig för eventuellt kvällsmål. Efter det är det toabesök, byte till pyjamas och tandborstning som gäller. Beroende på vilken tid jag och familjen har kommit överens om tidigare, så kommer mamman oftast hem vid det här laget. Men om vi har bestämt att jag ska stanna längre någon dag, så brukar jag och barnet tillsammans läsa ett antal böcker. Sedan är det av med läslampan och godnatt. När mamman till familjen kommer hem ger jag henne kort feedback på dagen och för även vidare eventuella meddelanden från förskolan. Sedan är det dags för mig att åka hem.

Nilla Nieminen barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation