Veckans stjärnbarnvakt

– Nikki från Järfälla

  • 2017-12-18
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Nikki nannynu barnvakt

Nikki är 18 år och bor i Järfälla, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2016. Idag jobbar Nikki åt en familj i Sundbyberg. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser Hudvård och håller nu på att öppna sin egen salong. På sin fritid tränar hon gärna. Vi på Nannynu! tycker att Nikki gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Nikki nedan.

Det rullar på med Nikki och allt fungerar jättebra. Vi och sonen är jättenöjda. Hon är flexibel, noggrann, tar ansvar och kan ta vår son på rätt sätt.”
Nikkis barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag älskar att jobba som Nanny, detta eftersom jag alltid beundrat barn i alla åldrar. De är alla unika på sitt sätt, de är ärliga, orädda, utmanande, glada, fantasifulla och de är alltid sig själva. Jag tycker om att lyssna på barns tankar, de tänker så underbart. För mig är det ett betydelsefullt jobb just eftersom jag får lära känna nya barn, jag kan hjälpa föräldrar som behöver lite stöd för att vardagen ska fungera och framförallt har jag alltid sjukt roligt på jobbet.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker om att jobba på Nannynu mycket för att de anställda/personalen alltid är så trevliga, de hjälper mig så fort jag stöter på något problem och de ser till att jag trivs så bra som möjligt. Sen är det såklart mest på grund av att jag älskar att umgås med de som är mindre än mig själv!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Pojken jag passar tycker om att göra det mesta jag föreslår. Jag kommer alltid med nya förslag på lekar att leka eller pyssel att göra. Vi brukar oftast spela flera bräd-/kortspel, leka lekar som kurragömma eller lossas-krig med nerfpistoler (ofarliga plastpistoler som skjuter mjuka skott). Det blir alltid väldigt mycket skratt och vi kommer överens som om vi känt varandra länge.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var alltid dig själv när du träffar ett nytt barn och bjud på dig själv när ni är med varandra, alltid. Skoja till det och gör allt till en lek (framförallt lite tråkigare saker som mat-uppätning, städning och påklädning). Barnen tycker om dig som du är, oavsett hur du är.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hade sett annonser på nätet men det var först ingenting jag fastnade för då jag inte hade tid för ett extrajobb. När jag sedan var jobbsugen ramlade ett brev från NannyNu ner i brevlådan och jag tog kontakt direkt.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Nikki om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Hämtar pojken på skolan, promenerar hem 10-15 min där vi sedan äter en lättare måltid. Vi leker, bakar, pysslar, spelar eller pratar om livet (väldigt pratglad, nyfiken och social pojke). Efter 1-2 timmar ska vi iväg till karateträning. Han byter om, jag packar väskan, vi går till bussen och åker till träningen där jag sedan väntar tills någon av föräldrarna byter av mig.

Nikki barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef