Veckans stjärnbarnvakt

– Nathalie från Nynäshamn

  • 2019-02-06
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Nathalie Kellner nannynu barnvakt

Nathalie är 17 år och bor i Nynäshamn, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juli 2018. Idag jobbar Nathalie åt en familj på Södermalm. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon läser ekonomilinjen. På sin fritid gillar hon att läsa böcker, vara med familj och vänner, baka och gå på promenader. Vi på Nannynu! tycker att Nathalie gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Nathalie nedan.

Vi trivs superbra med Nathalie. Hon är verkligen toppen! Hon tar ofta initiativ att göra extra saker med barnen. Detta uppskattas jättemycket av både barnen och oss. Hon är bra på att sätta gränser och tydlig med barnen. Hon är bra på kommunikation och vi känner oss trygga med henne.”
Nathalies barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Barn har alltid så mycket energi och glädje, det är uppfriskande och roligt att umgås med dem. Man får en chans att vara kreativ och släppa löst sitt inre barn.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det är skönt att man kan anpassa sina arbetstimmar till vad som passar en själv bäst. Jag har alltid bra kontakt med dem som arbetar på Nannynu! och får alltid hjälp när det behövs. Hela processen från att jag sökte till Nannynu! till att jag arbetar där har varit smidig, tydlig och enkel.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Elina Lundin är min kontaktperson. Hon är väldigt trevlig och tillmötesgående. Jag får alltid hjälp med eventuella frågor eller funderingar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Dem tycker om att baka, spela spel och köra dansstopp. När det är snö ute tycker dem även om att leka ute och ha snöbollskrig.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ha alltid en bra kommunikation med föräldrarna så att du har koll på olika rutiner, regler och saker barnen tycker om att göra. Det underlättar även om du själv har egna funderingar. Försök även att ha lite planer för saker du och barnen ska göra ihop så att dem har något att se fram emot till nästa gång ni ska träffas.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Genom en ambassadör på min skola.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Nathalie om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen från dagis/skola vid 15.30, vi går därefter hem tillsammans (ibland stannar vi i någon park). När vi kommer hem får barnen ett mellanmål om dem är hungriga, annars börjar vi leka på en gång. Några populära aktiviteter är kurragömma och att baka. Sedan lagar jag en snabb middag runt 18.00, efter barnen har ätit leker vi lite till tills föräldrarna kommer hem ca 19.00.

Nathalie Kellner barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation