Veckans stjärnbarnvakt

– Melina från Hägersten

  • 2018-06-18
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Melina Rosendahl nannynu barnvakt

Melina är 18 år och bor i Hägersten, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2018. Idag jobbar Melina åt en familj i Hammarby sjöstad. Hon har nyligen avslutat sitt andra år på gymnasiet där hon läser natur. På sin fritid åker hon skidor och dansar gärna. Vi på Nannynu! tycker att Melina gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Melina nedan.

“Hon gör verkligen det där lilla extra som att höra av sig i tid och bekräfta att hon hämtar en viss dag och barnen pratar om henne de dagar hon inte hämtar, vilket ju är ett fantastiskt gott betyg till henne.”
Melinas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid älskat att jobba med barn, både som danslärare och som barnvakt. Barnen är alltid så positiva, glada och kreativa. Det blir alltid ett äventyr när man passar dem.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker att det är kul att jobba på Nannynu eftersom de ger mig möjligheten att arbeta med barn. Företaget är i sig smidigt och jobbar alltid professionellt.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar älskar att hitta på nya spännande saker att göra varje vecka. Gå på picknick, klättra i lekparken och göra pannkakstårta är några favoriter. Just nu håller vi på att skriva en bok tillsammans om våra äventyr!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att planera dagen efter det barnen vill göra och efter vädret. Släpp sedan alla tankar på plugg, sociala medier eller annat störande och fokusera helt på barnen och din viktiga roll som barnvakt.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick ett brev hem från Nannynu! där de tipsade om att jag kunde bli barnvakt. Jag behövde ett extrajobb utanför skolan och de passade därför perfekt!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Melina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Klockan 3 hämtar jag först mitt äldsta barn på hennes skola, inte långt därifrån ligger förskolan där vi tillsammans hämtar lillasyster. Vi går alla tre till busstationen, oftast med flera lekar på vägen, till exempel  ”under hökens alla vingar” eller balansgång. När vi väl är hemma äter vi mellis om vi är hungriga annars börjar lekarna på en gång. Pyssla, baka eller gå ut och leka det är olika från varje vecka. Vid 5-6 tiden börjar jag laga mat till barnen efter förslag från familjen, vi sitter sedan och äter tillsammans. Efteråt leker barnen med varandra tills jag diskat färdigt och kan göra de sällskap. Vid 7 kommer deras mamma hem och vi pratar glatt om vad vi gjort samt visar upp teckningar eller danser vi lärt oss.

Melina Rosendahl barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef