Veckans stjärnbarnvakt

– Matilda från Vaxholm

  • 2018-11-28
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Matilda Jarl nannynu barnvakt

Matilda är 17 år och bor på Resarö, Vaxholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2018. Idag jobbar Matilda åt en familj i Stocksund. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon läser marinbiologi. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner, och hon har även ett stort intresse för motorcyklar. Vi på Nannynu! tycker att Matilda gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Matilda nedan.

Vi trivs jättebra med Matilda. Allt fungerar strålande.”
Matildas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Varför jag tycker det är kul att jobba som barnvakt är för att de ofta har mycket energi och vill leka lekar, lägga pussel eller baka, vilket är saker jag inte gör speciellt ofta på min egen fritid. Jag tänker på annat än skola när jag är med barnen och får leka med dem och bara ha kul i flera timmar. Barn har ett annat tankesätt när de är yngre, de undrar saker och är intresserade av att lära sig nya saker och att själv kunna vara den som lär barnen någonting känns kul.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker det är kul att jobba för Nannynu! eftersom jag får jobba med något jag tycker är kul, barn. Nannynu! är också väldigt måna om oss som jobbar hos familjer, de håller koll på att vi trivs och är noga med att lära oss det som behövs för att vara bra barnvakter. Jag har lärt mig nya saker sedan jag började jobba för Nannynu!, exempelvis har jag lärt mig HLR för barn, vilket är väldigt viktigt att kunna.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycker om att baka, speciellt kladdkaka, de gillar att lägga pussel och att läsa och lära sig om olika platser i världen.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att vara med och leka med barnen. Det är viktigt att barnen känner att de kan ha kul med den person som ska ta hand om dem, då känner de sig mer bekväma och kan slappna av.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! genom att jag fick ett brev hem i brevlådan och tyckte det såg intressant ut.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Matilda om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En arbetsdag för mig ser ut så att jag hämtar den äldsta sonen på skolan vid 15.30 och sedan går vi tillsammans till dagiset där de andra två barnen är. Vi går sedan hem och när vi är hemma brukar vi börja baka eller lägga pussel, vi spenderar tid med varandra. Vid 18.00 serveras mat och vanligtvis är det ganska enkel mat som pannkakor eller blodpudding med mjölk att dricka. Vid 19.00 får den yngsta sonen på 1,5 år sin välling i sovrummet för att han ska lugna ner sig innan han ska sova. När jag lagt honom lägger jag mer pussel eller leker med lego med de två äldre barnen. Vid 20.30 ska de äldre barnen läggas och då får dottern i familjen en flaska välling medan den äldsta sonen borstar tänderna. När vällingen är uppdrucken borstar jag tänderna på dottern och sedan lägger vi oss alla tre i den stora sängen och jag läser en bok för dem. Ofta är det en bok om olika platser på jorden eller om planeterna i rymden. När jag har lagt dem väntar jag nere i vardagsrummet på att någon av föräldrarna ska komma hem vilket vanligtvis är mellan 21-22 på kvällen.

Matilda Jarl barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation