Veckans stjärnbarnvakt

– Marta från Högdalen

  • 2018-11-14
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Marta Raszeja nannynu barnvakt

Marta är 20 år och bor i Högdalen, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan mars 2018. Idag jobbar Marta åt en familj på Gärdet. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser ekonomi programmet. På sin fritid gillar hon att spela piano och umgås med vänner. Vi på Nannynu! tycker att Marta gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Marta nedan.

Allt har funkat jättebra med Marta! Barnen och vi är väldigt nöjda. Hon är duktig och tydligt i kommunikation. Vi har en bra dialog om hur dagen varit och Marta är alltid så glad att det är lätt att trivas i hennes sällskap.”
Martas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det bästa att jobba med barn är att de alltid gör mig på ett underbart humör. Varje gång när jag har en dålig dag eller är ledsen längtar jag efter att träffa mina små tjejer och då helt plötsligt glömmer jag bort om allt det tråkiga som hände. Man lär sig också väldigt mycket från barnen som exempelvis att vara mer positiv, optimistisk och tålmodig person.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu! är ett ansvarsfullt företag som verkligen bryr sig om sina barnvakter och gör allt de kan för att alla ska uppleva samarbetet på det bästa möjliga sätt. En jättesnäll, hjälpsam och utbildad personal är en av många orsaker till varför känner jag mig säker och trygg på jobbet.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag passar tycker om att leka kurragömma, pyssla, måla, och rita. Ibland spelar vi memory eller klär oss som  prinsessor eller som andra roliga karaktärer. När vädret är fint brukar vi gå till lekparken och ha det så mysigt där.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det viktigaste är att vara sig själv och våga visa sina känslor. På det sättet skapar du ett stark band mellan dig själv och barnet. Jag tycker att det också är viktigt att hitta på olika roliga grejer som du och barnet skulle kunna göra tillsammans. En trevlig tid tillbringad med varandra kan faktisk betyda mycket och barnet börjar att förstå att det kan lita på dig i framtiden.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick veta om Nannynu! när jag såg en broschyr som hängde på informationstavla i min skola.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Marta om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig arbetsdag för mig går ut på att jag hämtar barnen från förskolan och sedan beroende på vädret går vi antingen till lekplatsen eller hem. När vi kommer hem brukar jag laga mad medans barnen leker lite med varandra eller om de vill så hjälper de till. Efter maten brukar vi göra något roligt i någon timme och sedan äter barnen kvällsmat. När de börjar bli klara kommer deras föräldrar och då arbetsdagen är slut.

Marta Raszeja barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation