Veckans stjärnbarnvakt

– Maria från Tyresö

  • 2017-03-21
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Maria nannynu barnvakt

Maria är 18 år och bor i Tyresö, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2017. Idag jobbar Maria åt en familj i Nacka. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet. På sin fritid tränar hon gärna kompisar eller läser böcker. Vi på Nannynu! tycker att Maria gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Maria nedan.

“Vi är mycket nöjda med Maria och vår uppfattning är att barnen också tycker det fungerar väldigt bra.”
Marias barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det roligaste med att jobba som barnvakt är att man får bygga ett band och en vänskap med barnen och får även vara med och se hur de utvecklas som människor vilket jag tycker är väldigt intressant.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Det jag tycker är bra med att jobba på Nannynu är att det är väldigt skönt att ha en kontaktperson man kan vända sig till och jag känner också att de är väldigt bra på att göra bra matchningar mellan familj och barnvakt.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag jobbar med tycker allra mest om att pyssla så det blir mycket målarfärg och glitter.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att det inte alltid blir precis som är en aktivitet du planerat blir precis som man tänkt sig men det viktigaste är ändå att barnen hade kul och inte att pysslet blev fint eller kakan god.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag tror att första gången jag hördes talas om Nannynu var på facebook eller instagram.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Maria om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En arbetsdag för mig ser ut så att jag hämtar barnen på förskolan 15:30 och är det inte för mörkt brukar vi stanna och leka på lekplatsen på vägen hem. Vi kommer hem runt 17 och då brukar jag börjar med middagen så att vi kan äta vid 17:30. Sedan äter vi tillsammans och efteråt brukar jag fråga barnen vad de har lust att göra. Då kan det bli allt från att leka djungel, rita eller spela olika brädspel. Kl 18:30 kommer föräldrarna hem och jag får säga hejdå till tjejerna.

Maria barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef