Veckans stjärnbarnvakt

– Lydia från Stockholm

  • 2019-05-22
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Lydia Bonassi nannynu barnvakt

Lydia är 18 år och bor på Södermalm i Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2018. Idag jobbar Lydia åt en familj på Lilla Essingen. Hon studerar sitt andra år på gymnasiet där hon läser bild och form programmet med designinriktning. På sin fritid gillar hon att vara kreativ i form av att skapa konst. Hon lägger ner mycket tid på att rita och måla men också på att kolla på konst. En av hennes drömmar är att bli konstnär. Lydia har även ridit i flera år och har ett stort intresse för djur. Hon tycker även om att träna gymnastik och akrobatik och tränar mycket på egen hand. Vidare är musik, podcasts, filmer och böcker andra hobbys som Lydia tycker om. Vi på Nannynu! tycker att Lydia gör ett jättebra jobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Lydia nedan.

Vi är så glada att Lydia arbetar hos oss och hoppas att hon trivs! Hon är alltid i tid och är mycket noggrann
Lydias barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul att jobba som barnvakt eftersom det är så givande. För det första är det ett socialt arbete så man får umgås med ett barn i detta fall, vilket alltid är uppskattat av mig. Det är bra för att man kan göra jobbet till något roligt, till exempel hitta på vissa saker man själv tycker är kul med barnet. Men man lär sig också att ta mycket ansvar och om hur barn fungerar. Självklart också för att det är kul att vara med och ta hand om ett barn, efter ett tag får man en relation med barnet och blir en del av barnets liv, vilket känns fint. Jag tycker om att jobba med andra människor och vara till nytta för någon annan som behöver det.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Förutom det jag tidigare nämnde är det kul att jobba på NannyNu! eftersom det är ett jobb som passar ungdomar/unga vuxna, och därför mig. Det känns säkert och smidigt att jobba på NannyNu!. Det är inte heller som ett ”vanligt” jobb när man sitter ner hela tiden eller gör samma sak om igen, man kan göra något kul av det. Det är bra att man fick en familj man matchade med, för det är viktigt att komma överens med föräldern också. Det är alltid kul att vara runt barn, tycker alltid det känns bra att åka och jobba.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Anna Lincoln. Jag känner att vår relation är bra. Jag får alltid snabbt svar på frågor och hon är tydlig och trevlig när hon svarar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Hon gillar precis som jag gör att måla, rita eller skapa något. Men även att bygga lego eller plusplus, eller bara leka lekar. Ibland vill hon vara med och laga mat. Hon tycker också om att cykla, vara i parken och lära sig nya saker med mig.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Eftersom det är ganska lätt att underhålla barn så gäller det att man själv har energi och är engagerad, då blir barnet det också och då krävs det inte så mycket för att hitta på något snabbt som blir roligt. Ett bra tips är att göra upp en lista med idéer tillsammans med barnet på saker man kan göra gångerna framöver. Det är roligt, praktiskt och barnet har något att se fram emot till nästa gång man ses.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Under sommarlovet 2018 hade jag tänkt att jag borde skaffa ett  extrajobb efter skolan. I slutet av sommaren fick jag hem ett brev från NannyNu! där det stod att man kunde söka jobb som barnvakt. Eftersom det delvis var riktat till unga personer som kanske skulle skaffa sitt första riktiga jobb passade det perfekt för mig. Inte lång tid senare sökte jag jobbet, och nu är jag här!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Lydia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Det börjar med att jag hämtar på förskolan kl. 16:30. Efter förskolan går vi antingen ut, då brukar vi gå  till en park eller cykla eller åka sparkcykel, annars går vi hem. Hemma kan man hitta på vad som helst, pyssla, rita, leka, bygga lego. Runt kl. 18 brukar jag laga mat, och ibland vill barnet hjälpa till. Sedan äter vi och efter det dukar jag av och sen städar vi upp om vi tagit fram grejer. Efter maten brukar vi mest ta det lugnt, kanske läsa eller spela något spel. Kl. 19.30 brukar jag sluta.

Lydia Bonassi barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation