Veckans stjärnbarnvakt

– Linnéa från Saltjöbaden

  • 2018-04-06
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Linnea Holmström nannynu barnvakt

Linnéa är 17 år och bor i Saltsjöbaden, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan december 2017. Idag jobbar Linnéa åt en familj i Saltsjö-BOO. Hon studerar nu på gymnasiet där hon läser Samhällsvetenskap med inriktning musikproduktion. På sin fritid dansar hon gärna vilket hon gjort sedan hon var tre år gammal. Annars tycker hon om djur, att laga mat och resa. Vi på Nannynu! tycker att Linnéa gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Linnéa nedan.

Hon är en toppentjej och båda barnen gillar henne väldigt mycket.”
Linnéas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag gillar människor! Att då få ta hand om två fantastiska barn en gång i veckan ger mig energi och jag känner att jag växer med det ansvaret som det innebär. Samtidigt som jag lär dem saker, så känner jag att jag lär mig av dom också.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu är ett företag som både känns tryggt och seriöst. Jag känner att kontaktpersonen jag har är intresserad i det arbete jag gör och även i hur familjen uppfattar mitt jobb. Man får dessutom gå en HLR-kurs för att både jag och familjen ska känna oss trygga.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Första passet jag hade med barnen lekte vi nyckelleken i säkert två timmar, och det är en lek vi leker varje vecka nu! Men av egen erfarenhet tipsar jag er att inte använda en riktig nyckel! Annars ritar vi mycket, och vi brukar även dansa!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Bästa tipset: till exempel om barnen inte vill äta. Gör det till en spännande utmaning! ”Den som äter upp utan att spilla vinner!” Sen är det viktigt att man kommer på en utmaning som inte leder till att dom tror att dom måste trycka i sig maten så snabbt som möjligt!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag såg många affischer runt om i Stockholm, men även i skolan. Men det var inte förrän mina klasskompisar började att jobba hos Nannynu som jag sökte.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnéa om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag går direkt ifrån skolan till en buss som jag åker till sonens skola. Han brukar oftast vara inne i klassrummet, så jag går dit och hämtar honom. Sen åker vi en buss två stationer, och går därifrån till dotterns förskola. När vi har hämtat henne går vi en kort promenad hem. Väl framme börjar vi oftast leka direkt, och efter ett tag börjar jag med middagen. Sen brukar föräldrarna komma hem runt 19 tiden, och då brukar jag hinna med en buss hem.

.

Linnea Holmström barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef