Veckans stjärnbarnvakt

– Linnea från Lund

  • 2019-09-25
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Linnea Lilja nannynu barnvakt

Linnea är 21 år och bor i Furulund som ligger en mil norr om Lund. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2017. Idag jobbar Linnea åt flera familjer som bor i Höllviken, Lund och Lomma. När hon inte jobbar som barnvakt studerar hon till en filosofie kandidatexamen med inriktning landskapsvetenskap. Hon jobbar även som badvärd då och då. På sin fritid spelar hon trumpet i Marinens ungdomsmusikkår och tycker även om att umgås med familj och vänner. Vi på Nannynu! tycker att Linnea gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Linnea nedan.

Vi trivs superbra med Linnea. Hon är otroligt pålitlig och ansvarsfull!”
Linneas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det bästa med att vara barnvakt är att barn ger så mycket energi tillbaka. Jag är väldigt kreativ av mig och min barnsliga sida kommer fram ännu mer när jag umgås med barn. Att leka med barnen, att få dem att känna sig uppskattade och glada- det gör mig oerhört glad!

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Nannynu! är en seriös arbetsgivare som både visar att de uppskattar sina barnvakter och bryr sig om barnvaktens mående. Man får utbildning genom barn-HLR och lönen är något högre än andra barnvaktsföretag, vilket var några av anledningarna till att jag valde Nannynu! som arbetsgivare.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Moa Temrin. Vi har en väldigt bra kontakt, tillgängligheten att alltid kunna ringa och höra av sig om det skulle dyka upp frågor gör att man känner sig väldigt trygg som barnvakt i alla situationer.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag försöker alltid hitta på saker som barnen tycker är roligt, vilket kan bli väldigt individuellt från barn till barn. Barnens varierande åldrar gör också att det vi hittar på ser lite olika ut. Några tycker om att leka på lekplatsen, några vill sitta och leka med leksaker på golvet, några vill dansa till melodifestivalens låtar och några vill att jag läser böcker för dem. Det viktiga är att man är närvarande och med i barnens lekar.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att alltid vara närvarande och att lyssna på barnen. Har man barnasinnet kvar så kommer man väldigt långt! Det är också viktigt att hålla en god kommunikation med föräldrarna samt att komma på avtalad tid.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag har alltid tyckt om att leka med barn och jag hörde talas om barnvaktsföretag först via Facebook. Då kändes det självklart för mig att jag skulle bli barnvakt. Jag läste på om olika barnvaktsföretag och till slut skickade jag en ansökan till Nannynu!, gick barn-HLR och började jobba hos min första familj. På den vägen är det.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnea om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Då alla familjer har olika önskemål, tider och rutiner så ser passen något olika ut. Men många gånger leker vi först, därefter fixar jag någon mat till dem, sen kanske vi går till lekplatsen och när det är dags för mig att gå hem får jag ofta en kram av barnen också vinkar alla hejdå.

Linnea Lilja barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation