Veckans stjärnbarnvakt

– Linnea från Enskede

  • 2019-10-24
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1000 barnvakter utnämnd.

Linnea Åstrand nannynu barnvakt

Linnea är 27 år och bor i Enskede, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juni 2019. Idag jobbar Linnea åt en familj som också bor i Enskede. Hon studerar för att bli högskole- och gymnasielärare i engelska och spanska och jobbar även extra på VILA Clothes som butikssäljare. På sin fritid gillar hon att ta långa löpturer, yoga och spendera tid med vänner och familj. Vi på Nannynu! tycker att Linnea gör ett jättebra jobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Linnea nedan.

Barnen är så förtjusta i Linnea och allt fungerar fantastiskt bra! Vi är väldigt glada att ha henne som barnvakt
Linneas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är så fascinerande hur barn tänker och hur deras fantasi är obegränsad. Allt kan göras roligt i ett barns värld, vare sig det är en helt vanlig skokartong eller leksak.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det är kul att vara del av ett “community” av barnvakter där man kan få inspiration av varandra och personalen, samtidigt som det är kul att få vara med och vara ett (av många!) ansikten utåt för företaget.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Moa Temrin och hon har varit fantastisk från första början. Vi har inte haft jättemycket kontakt eftersom allt gått smidigt hittills, men när vi väl har pratat har hon varit supertrevlig, positiv och varit mån om att allt ska kännas bra med familjen.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag tar hand om älskar att spela spel, vilket jag också tycker är jätteroligt! De har också mycket fantasi, så eftermiddagarna brukar vara fyllda av improviserade lekar, kurragömma i olika varianter, hoppa studsmatta och sällskapsspel. Vi har också bakat ihop några gånger vilket har varit väldigt uppskattat!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips är att försöka se möjligheterna i allt. Ofta kan man fastna i tanken att man måste styra upp någon speciell lek med tydliga regler som är väl beprövad, men ibland är det enklaste också det roligaste för barnen – allt handlar om inställningen! Det kan exempelvis vara att sätta på en Disney-låt och dansa sin knasigaste dans tillsammans (något som barnen jag passar älskar!).

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu genom min syster som tipsade mig om att ansöka.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnea om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar den yngsta på eftermiddagen vid 14:30 och så åker vi hem tillsammans till storasyskonen. Väl hemma brukar vi äta mellis först för att varva ned lite och sen hitta på någon rolig lek tillsammans, alternativt spela spel. Vid 16:30 brukar vi tillsammans börja med middagen för att sedan äta ihop vid 17. Efter maten leker vi vidare, ofta någon rolig lek som har diskuterats eller hittats på under middagen, tills föräldrarna kommer hem runt 18. Då brukar vi berätta vad vi gjort under eftermiddagen, ifall att det är något de borde veta eller som skolan vidarebefordrat, och sedan säger vi hejdå med en bamsekram.

Linnea Åstrand barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation