Veckans stjärnbarnvakt

– Linnea från Knivsta

  • 2017-01-31
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

linnea carlberg nannynu barnvakt

Linnea är 18 år och bor i Knivsta, Uppsala. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2017. Idag jobbar Linnea åt en familj i Knivsta. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet. På sin fritid sjunger hon i kör, gymmar och träffar vänner samt pojkvän. Vi på Nannynu! tycker att Linnea gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Linnea nedan.

Hon bör få den finaste feedback som går från er. Hon gör verkligen ett kanonjobb och barnen gillar henne massor!”
Linneas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker att det är kul att jobba som barnvakt främst för att barns entusiasm och glädje ger mig enormt mycket energi. Precis som alla människor kan även barn bli på dåligt humör och då ser jag det som en kreativ utmaning att hitta på en passande aktivitet. Det är kul att se barnen utvecklas och ännu roligare att jag får vara med på deras utvecklingsresa.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu, är ett företag som jag känner mig trygg hos. När jag har frågor och funderingar vet jag att jag alltid kan höra av mig och att de kan hjälpa mig. Jag har även fått tips på aktiviteter genom Nannynu.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen som jag passar brukar tycka om att leka i lekparken, ha disco på rummet, leka olika lekar och att ha mysstunder där vi antingen läser, lägger pussel eller sjunger tillsammans.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid ha en bra kontakt med barnens föräldrar, kontaktpersonen och självklart till barnen. Jag tror att det kan hjälpa ens själförtroende som barnvakt genom att veta att man inte är ensam och att man ska våga fråga efter hjälp.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag letade efter ett roligt extrajobb och skrollade igenom indeed.com tills jag hittade Nannynu och blev intresserad direkt efter att jag hade läst beskrivningen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Linnea hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

På en typisk arbetsdag hämtar jag barnen på förskolan kl. 15:00 för att sedan gå till lekparken och leka i ca. 30 – 45 minuter för att sedan gå hem och äta runt 16:00 tiden. Därefter sysselsätter vi oss med allt från att leka med dockor, läser böcker till att ha disco på rummet med mera. Vi leker helt enkelt så mycket vi hinner och skulle humöret tryta tar vi en liten fikapaus för att kunna fortsätta leka. Föräldrarna kommer sedan hem i lagom tid tills jag slutar kl. 18:00.

Nikki barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef