Veckans stjärnbarnvakt

– Lina från Södermalm

  • 2018-09-19
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Lina Gabriella Chamoun nannynu barnvakt

Lina är 23 år och bor på Södermalm, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan mars 2018. Idag jobbar Lina åt två familjer på Södermalm. Hon studerar till förskolelärare på Södertörns högskola. Hon jobbar även som undersköterska på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge samt på ett bemanningsföretag för förskolor. På sin fritid umgås hon med vänner och familj, men studierna tar även mycket tid av hennes fritid. Vi på Nannynu! tycker att Lina gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Lina nedan.

Det funkar jättebra! Hon är mycket ansvarsfull och pålitlig. Hon leker bra med barnen och de gillar henne jättemycket. Hon är väldigt bra på att kommunicera med oss. ”
Linas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om att umgås och passa barn sedan barndomen. Redan som liten tog jag rollen som mamma åt min lillebror vilket mamma kände sig bekväm med. Så tanken sedan jag var liten var att jobba med barn senare i livet, därav jag valt att plugga till förskolelärare samt jobba som barnvakt. Att umgås med barn är en av mina största hobbys i livet och det är någonting som gör mig glad och lycklig och det är det jag älskar mest med jobbet, jag har kul samtidigt som jag jobbar. Barnens fantasi och kreativitet är någonting jag tycker är väldigt fascinerande och intressant och deras positiva energi som de delar med sig kan göra en dålig dag till en toppen dag. Det är kul att se hur barnen utvecklas och lär sig nya saker för var dag som jag är där.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker att Nannynu! är ett jättebra och pålitligt företag som har bra med krav och kriterier om man ska bli anställd som barnvakt hos dem vilket gör att familjerna känner sig säkra med sin barnvakt. Jag tycker att kurserna som Nannynu! erbjuder innan anställningen är väldigt lärorika vilket gör att man känner sig trygg och säker när man ska ut och jobba. Kommunikationen mellan mig och min kontaktperson har varit väldigt snabb och smidig och jag tycker att det är extra bra att de alltid frågar och undrar hur det har gått med familjen, om jag trivs osv, så med detta har jag känt mig väldigt trygg och vet att jag alltid kan vända mig till min kontaktperson om någonting skulle uppstå eller om det är någonting jag undrar över.  

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag har två familjer som jag passar och en familj som jag passat ett par enstaka gånger under sommaren. De äldre barnens intressen är att leka ute i parken, rita/måla tillsammans, spela spel, lägga pussel, dega och titta på tv efter föräldrarnas godkännande självklart. De yngre barnen tycker mer om att läsa böcker och härma, bygga med legon och duplon, klättra och busa. 

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra som jobbar som barnvakt eller ska börja jobba som barnvakt, är att planera in saker och ting med barnen i förväg. Att vara väl förberedd och ha planer som man kan göra tillsammans med barnen när arbetspasset börjar. Men klart att man även ska lyssna på om barnet/barnen har idéer som de vill göra och antingen kan man göra både och om tiden tillåter eller göra det jag har planerat till nästa gång. Om vädret tillåter exempelvis kan man gå till parken eller om det regnar, ja då kan man kanske baka m.m. När man jobbar med barn måste man vara väl förberedd på förändringar och anpassa si efter barnens behov. Att vara uppmärksam är någonting extra viktigt att tänka på där barnens säkerhet kommer i första hand. Någonting som föräldrarna känner sig mycket nöjda med är kontakten emellan oss. Vi har väldigt bra kommunikation när jag är ensam med barnen och då berättar jag hur vi har det, om allting är okej, att barnet sovit eller att vi är på parken just nu osv vilket de uppskattar väldigt mycket. Sista tipset är att när jag är på mitt arbetspass så tänker jag inte att jag är här för att bara passa barnen. Jag är här för att passa barnen ja, men samtidigt är jag där för att lära de nya saker, se de utvecklas, lära mig saker från de och att ha kul tillsammans där barnen känner sig trygga med mig.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag sökte runt på internet om olika barnvaktsjobb och då var NannyNu! det första som dök upp, jag kollade runt hos andra företag med men fastnade mest för NannyNu!.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Lina om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag kan säga så att ingen dag är den andra lik då både barnens humör och behov skiftar vilket jag alltid anpassar mig efter. Jag har olika familjer med olika tider och passen ser olika ut från familj till familj men en utav familjerna hämtar jag barnen från förskola och ser till om pedagogerna har något att säga om hur dagen varit eller om någonting speciellt skett. Sedan om det är fint väder så brukar vi stanna vid parken för lite lek ute annars så går vi hemåt. På vägen hem brukar jag alltid fråga barnen hur dagen på förskolan varit, vad de har ätit osv. När vi kommit hem får barnen mellis och sedan blir det massa lek, pyssel, spel, sång, dans med mera. Sedan lagar jag middag eller så har föräldrarna redan fixat middag så då är det bara att värma upp det och käka tillsammans med barnen och sen fortsätter vi en sista lek och bus innan föräldrarna kommer hem. Ibland vill barnen se på barnprogram på tv vilket föräldrarna är helt ok med så då gör vi det en stund och därefter kommer föräldrarna och då blir det avstämning och lite prat om hur dagen gått osv. Därefter är mitt pass avslutat. Så kan ett eftermiddagspass se ut för mig. När jag ska passa barnen på kvällstid när föräldrarna ska ut då brukar jag börja passet med att föräldrarna berättar om barnen käkat, om blöjan är bytt, när det är dags för läggdags osv. Därefter brukar det vara lek och bus med mera. Ibland får barnen lov att äta snacks, godis och så för det är helg eller för att vi ska se på film tillsammans. Ibland sover barnen innan föräldrarna hunnit komma hem och ibland inte. Mat och ren blöja ser jag såklart till att de fått innan dess med. Så kan ett kvällspass se ut.

Lina Gabriella Chamoun barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation