Vad innebär det för våra anställda att vi har kollektivavtal?

För oss är våra anställda otroligt viktiga! Vi ser det som en självklarhet att erbjuda alla våra anställda bra villkor, därför är vi kollektivavtalsanslutna via Almega. Att arbeta på en arbetsplats som har kollektivavtal innebär att alla våra städare har schysta villkor, alla får en marknadsmässig lön, lön för alla deras arbetade timmar, tjänstepension och semesterersättning.

Med kollektivavtal ser även till att våra anställda städare täcks även utav en olycksfallsfärsärking, vilket innebär att de är försäkrade på väg till och från arbetet samt under hela arbetspasset. Vi har en ansvarsförsäkring genom Trygg-Hansa och med den blir städaren aldrig personligt ansvarig om de skulle råka orsaka en olycka ute på ett uppdrag.

Vi har pratat med Shiela, en av våra anställda, som har varit anställd hos oss under många år.  Vi frågade henne hur det är att vara anställd på ett företag med kollektivavtal inom städbranschen.

Hur känns det att arbeta på ett företag som har kollektivavtal?
” Som arbetare känner jag mig trygg med att företaget har kollektivavtal. Det är till för oss (arbetarna).

Vad innebär det för dig?
”Det betyder mycket för mig. När företaget har kollektivavtal betyder det att företaget följer de regler som finns och ger rätt förmåner till alla sina anställda.”

Om du har arbetat på ett företag utan kollektivavtal innan, vad märker du för skillnad?
”Jag har varit anställd på Tidy länge, i början när det var nytt fanns inget kollektivavtal. Det är stor skillnad på att vara anställd nu! Nu har vi bla. rese lön och får betald arbetstid när klient ställer in städningar. Dessutom känner jag mig naturligtvis mer trygg som arbetare.”

Jennifer Malmgren

Kontaktperson