Veckans stjärnbarnvakt

– Kerstin från Stavsnäs

  • 2019-03-06
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Kerstin Carlborg nannynu barnvakt

Kerstin är 71 år och bor i Stavsnäs, Värmdö. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan november 2017. Idag jobbar Kerstin åt en familj på Värmdö. Vid sidan av jobbet som barnvakt är hon pensionär. På sin fritid gillar hon att umgås mycket med sina barnbarn och även åka iväg med husbilen. Vi på Nannynu! tycker att Kerstin gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Kerstin nedan.

Vi är supernöjda med Kerstin! Hon är omtyckt av barnen, hon är pålitlig, respektfull och kommunikationen fungerar jättebra”
Kerstins barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om barn och gillar att umgås med dem. Då får man vara lite barnslig och leka och pyssla med barnen.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Sebastian och jag tycker vi har bra relation. Han har alltid svarat på mina frågor!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag arbetar med gillar att spela spel vilket vi gör ibland, typ Yatzy eller spel med tärningar. När det är sommar är vi ute.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Lyssna på barnen och även föräldrarna.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Sökte jobb som barnvakt och såg då annons från Nannynu! På det viset  kom jag i kontakt med Nannynu!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Kerstin om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen vid 16-tiden från skolan. Vi åker hem till dem och börjar med middagen. Mamman i hemmet har tidigare meddelat mig vad som finns att äta. Pojkarna och jag pratar om vad vi ska laga till av det som mamman tagit fram. När maten är klar sitter vi tillsammans och äter och pratar om ditt och datt. Vi brukar sitta en stund tillsammans  även när vi är klara med maten. Medan jag plockar undan gör pojkarna lite olika saker. Vi kan sitta i rummet och lyssna på musik som de tar fram. Det är så olika vad vi gör. När klockan är 19.30 tar pojkarna på sig sina pyjamasar och borstar tänderna. När det klart brukar vi kramas och säga hej då för då kommer mamman hem.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation