Veckans stjärnbarnvakt

– Jenny från Södermalm

  • 2018-10-25
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Jenny Sundgren nannynu barnvakt

Jenny är 18 år och bor på Södermalm, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2017. Idag jobbar Jenny åt en familj i Nacka. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser samhälle; konst och design. På sin fritid tränar hon simhopp och modern jazz. Hon gillar också att umgås med vänner. Vi på Nannynu! tycker att Jenny gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Jenny nedan.

Vi trivs bra med Jenny. Hon är mjuk och öppen som person och barnen gillar henne. Hon känns väldigt trygg och lugn.”
Jennys barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Den linjen jag går i gymnasiet är väldigt kreativ då jag målar, ritar och skapar väldigt mycket, just därför gillar jag att jobba med barn. Barn är påhittiga, lekfulla, kreativa och det smittar av sig och tar fram min egna kreativa sida.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Hela processen har varit väldigt okomplicerad. Ända från arbetsintervjun till att jag blev matchad med en familj och fram till nu. Alla som jag har varit i kontakt med har varit väldigt hjälpsamma och har hela tiden velat det bästa för mig. Min kontaktperson (Rebecca) har, från att jag blev matchad med min nuvarande familj, sett till så att allting har gått bra och är trevlig, hon hör av sig och kollar vilket känns väldigt säkert för mig som jobbar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Det är lite beroende på väder och årstid. Nu på sommaren och våren har de gillat att leka kull utomhus och också att hoppa studsmatta. På vintern då det är kallare eller bara allmänt om det regnar så gillar de båda att rita och spela kort. En favoritlek är kurragömma.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Försök att planera lite innan du kommer dit, kolla vädret så att du vet vad ni kan göra osv, detta blir oftast enklast både för barnen och för dig. När du planerar tänk vad som är roligt för barnen men också lite på vad du kanske skulle gilla mest, om både du och barnen gillar det ni gör så blir det mycket roligare att vara tillsammans 🙂

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde först talas om Nannynu! genom en kompis som hade börjat jobba, jag blev väldigt intresserad då jag själv ville börja jobba och tyckte att ett barnvaktsjobb lät som en bra ide. Av en tillfällighet fick jag några veckor senare hem ett brev från Nannynu! och då bestämde jag mig.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Jenny om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen på deras skola när jag själv har slutat skolan (vilket kan variera beroende på vilken dag jag jobbar), oftast runt klockan halv fyra. Dom bor med gångavstånd till skolan så vi promenerar hem, detta kan ta en liten stund. När vi kommer hem brukar de ofta vara ganska hungriga, då får dom mellanmål vilket oftast består av en frukt eller en macka. Efter det brukar vi ofta rita eller leka kull etc. Runt fem eller halv sex brukar jag laga mat (lite beroende på hur hungriga dom är men jag brukar tänka att dom antagligen blir hungrigare i och med att det tar en liten stund att laga maten). Efter att vi har ätit så brukar vi ofta fortsätta att leka eller rita. Det varierar lite när föräldrarna kommer hem, ibland är det kl 7 men ibland är det kl 8, men om de blir trötta efter en lek så brukar vi sätta oss i soffan och kolla på någonting på TVn, detta är såklart okej för föräldrarna.

Jenny Sundgren barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation