Veckans stjärnbarnvakt

– Ida från Tyresö

  • 2019-01-30
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Ida Hellwig nannynu barnvakt

Ida är 17 år och bor på Tyresö, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2018. Idag jobbar Ida åt en familj i Nacka. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon läser ekonomi juridik. Hon jobbar även som frukostvärdinna på ett vandrarhem i Stockholm. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner och familj. Vi på Nannynu! tycker att Ida gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Ida nedan.

Vi trivs jättebra med Ida. Barnen gillar henne och hon är pålitlig. Hon gör alltid det där lilla extra. ”
Idas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker om barn vilket gör att det för mig blir naturligt att även tycka det är roliga att arbeta med just barn. 

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Som sagt, tycker jag om barn, och av denna anledning tycker jag det är kul att även arbeta med barn. Nannynu! är ett fantastiskt företag som verkligen bryr sig om sina anställda samt kunder. Alla jag haft kontakt med från Nannynu! har varit mycket trevliga och hjälpsamma vilket gjort att jag valt att jobba med just dom och inte något annat företag av samma sort.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Julia Sandborgh är min kontaktperson. Hon har varit mycket hjälpsam, speciellt när jag precis börjat jobba på Nannynu!. Hon håller alltid god ton och finns alltid där för att svara på mina frågor om jag har några. 

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag är barnvakt åt två flickor, som är 9 och 5 år gamla. Den äldsta är intresserad av teknik och tycker om att leka med sin robot och båda barnen är fascinerade och tycker om familjens robotdammsugare. Den yngsta, och ibland är den äldsta med för den delen, tycker om att pyssla, rita och spela spel och av denna anledning ägnar vi majoriteten av vår tid tillsammans åt just något av detta. 

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Var snäll men rättvis, speciellt om du är barnvakt åt mer än ett barn. När ett barn gör något som är fel är det viktigt att du säger till och markerar att det är du som bestämmer, annars finns det risk att barnen tappar sin respekt för dig. Jag skulle dock inte säga att den bästa vägen att gå i en sådan situation är att bli arg och höja rösten, utan istället sätta sig ner med barnet och lugnt och sansat, men fortfarande bestämt, förklarar för barnet vad det är du tycker inte är okej. 

Hur hörde du talas om Nannynu?

En kompis jobbar för Nannynu! sedan tidigare.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ida om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen på skola respektive fritids för att sedan promenera ca 10-15 min hem till deras hus. Sedan, när vi kommit hem, leker vi tills det är dags för mig att laga mat. Vad jag lagar är mycket olika, och jag får alltid information om vart maten finns och så vidare av familjens mamma tidigare på dagen. När maten är klar äter barnen i följd av undanplockning. Efter middagen brukar barnen kolla på film eller tidigare, då deras föräldrar bestämt att de får skärmtid efter klockan 18:00. Sedan, vid ca 19:10 är det dags att stänga av alla skärmar och göra sig i ordning inför kvällen och vid 19:30 brukar barnens föräldrar komma hem och mitt arbetspass är då slut.

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation