Veckans stjärnbarnvakt

– Gunilla från Göteborg

  • 2019-05-29
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Gunilla Forsberg nannynu barnvakt

Gunilla är 61 år och bor i Haga, Göteborg. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan maj 2018. Idag jobbar Gunilla åt flera familjer i Göteborg. Vid sidan av sitt jobb som barnvakt är hon pensionär. På sin fritid gillar hon att dansa, sjunga, skriva, vara ute i naturen och umgås med sina barnbarn. Vi på Nannynu! tycker att Gunilla gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Gunilla nedan.

Vi är supernöjda med Gunilla, hon får högsta betyg av oss”
Gunillas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag fascineras så av barns utveckling, deras spontanitet och att finnas där som en trygg hand när dem utforskar världen.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Trivs med NannyNu! då dem har bra rutiner och håller god kontakt med både mig och familjerna. Bra uppföljning och lätta att nå om jag behöver diskutera något.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Julia Sandborgh som kontaktperson, uppskattar hennes förmåga att lyssna och hjälpa mig att hitta lösningar på problem som uppstår.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen tycker om att vara ute och leka, lyssna på sagor, sånger, ramsor, tittut och kurragömmalekar.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Sätt alltid säkerheten i första rummet och tveka inte att plocka bort saker du tycker är farliga även om föräldrarna gör på annat sätt. Då kan du lugnt slappna av och ha fokus på umgänget med barnen.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hittade NannyNu! via arbetsförmedlingens platsbank.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Gunilla om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Då jag passar dem små barnen i hemmet ägnas stor del av dagen åt matning, blöjbyten, sovstunder etc. Varje moment är ett tillfälle då jag kan använda mig av t ex sånger, ramsor och ha mycket fysisk kontakt. Däremellan olika lekar på golvet och försöker alltid komma ut en stund under dagen. Med dem större barnen blir det hämtning på förskola/skola och jag har alltid med mellanmål så vi kan leka i en skogspark tills det är dags att gå hem för middagsmat. Efter maten blir det en stund med barnprogram, tv-spel under det att jag nattar den minsta. Sen läser vi saga tills föräldrarna kommer hem.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation