Veckans stjärnbarnvakt

– Felicia från Göteborg

  • 2019-04-11
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Felicia är 21 år och bor i centrala Göteborg. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2018. Idag jobbar Felicia åt tre familjer i Göteborg. Hon jobbar även som lägerledare för barn och ungdomar inom LSS, avlösare och elevassistent, och när det är säsong jobbar hon som kanin på Liseberg. På sin fritid gillar hon att umgås med vänner, träna och gå på konserter och spelningar. Att rodda event är det roligaste hon vet! Vi på Nannynu! tycker att Felicia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Felicia nedan.

”Vi är väldigt glada och nöjda med att Felicia är barnvakt hos oss! Hon överträffar alla förväntningar”
Felicias barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är ett viktigt arbete och uppskattar att se barnen lära sig nya saker. Det är ett aktivt och mysigt arbete med hjärtat i fokus – det gillar jag!

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Det är roligt att jobba på NannyNu då varje barn jag får ta hand om är unikt. Även om vissa rutiner och förhållningssätt är lika slutar barnen aldrig överraska. Jag lär barnen, men barnen lär också mig vilket ger mig ständig möjlighet att utvecklas i min roll som barnvakt.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Julia är min kontaktperson och vi har en bra och återkopplande kontakt. Jag får snabb feedback på mina frågor och är Julia inte tillgänglig vet jag vem på kontoret jag ska vända mig till.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Då många av mina familjer har väldigt unga barn blir det mycket direkt lek baserat på vad barnet ser eller upptäcker i stunden. Att hoppa i vattenpölar, leka tittut bakom snuttefilten eller upptäcka sin spegelbild brukar trollbinda och sysselsätta de yngsta. Med äldre barn brukar kojbygge, skattjakt, tävlingar och disco uppskattas. Att sjunga, dansa och lyssna på musik går hem oavsett ålder!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ha roligt! Att hitta aktiviteter både du och barnet uppskattar gynnar både familjen och dig. Var med i leken och försök se omgivningen genom barnets ögon. Hitta just era lekar och lås dig inte vid att en aktivitet måste vara bunden till leksakslådan eller klätterställningen – vägen där emellan kan vara minst lika rolig.

Ta dig tid att lära känna föräldrarna och ge kommunikationen rum. Vad förväntar dem sig av dig? Finns det något barnet inte får göra? Hur vill dem att du förhåller dig om barnet är ledsen vid en överlämning, till exempel? Om du funderar på något – fråga! Tillsammans kan ni ta fram givande strategier och både ge och få tips!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag var intresserad av att arbeta med den typen av barnomsorg och letade aktivt efter barnvaktsförmedlingar via sociala medier. NannyNu verkade som en seriös verksamhet som månar om sina anställda.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Felicia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Gemensamt för alla mina familjer är att jag möter barnet/barnen hemma. Beroende på hur långt pass vi har och när på dagen det infaller bestämmer jag tillsammans med barnets förälder/föräldrar hur vi ska lägga upp timmarna. Om jag arbetar många timmar mitt på dagen försöker vi gå en promenad eller till en närliggande lekplats, bibliotek eller öppna förskola, medan vi har inomhuslek, varvar ner och nattar om jag jobbar kväll.

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation