Erik Zetterström, grundare av Tidynu!

”Det har varit en tuff men rolig resa”

Erik Zetterström, grundare

Idén med Tidynu! och dess framtid.

Hur kom det sig att du startade Tidynu!?

Jag har jobbat i koncernen länge, började på Nannynu! 2012 som kundansvarig, därefter som ekonomiansvarig. När beslut kom om att RUT-avdraget skulle halveras 2016 gjorde vi en undersökning bland våra kunder om de skulle prioritera barnpassning eller hemstädning svarade en majoritet hemstädning. Detta i kombination med att flera barnvaktskunder frågat om vi även erbjöd hemstädning tog vi beslutet om att starta Tidynu! Det har varit en tuff men rolig resa och vi känner oss stolta men långt ifrån nöjda. Vi vill bli ännu bättre!

Vad har varit de största utmaningarna?

I början var det tufft då vi inte hade någon erfarenhet av hemstädningsbranschen. Vi visste att vi ville applicera kundfokuset som vi hade på Nannynu!, men i början försökte vi även använda samma profiler som inom barnpassningen, dvs främst studenter och personer som ville jobba extra. Vi insåg snabbt att hemstädning kräver en helt annan typ av profil, personer som är anställda på del- eller heltid och som kan och vill vara mer långsiktiga. En annan stor utmaning för mig personligen var när vi anställde vår första kundansvarige bortsett från mig. Då behövde jag överföra kunskap och vi tillsammans skapa strukturer för att kunna hantera expansionen. Där var det bra att vi hade erfarenhet av detta från Nannynu!. En tredje utmaning var hösten 2019 när vi omorganiserade så att Per blev VD även i Tidynu! och Julia blev teamledare. För mig innebar det att lämna över mitt ”skötebarn” och släppa kontrollen. Vi är övertygade om att det var ett korrekt steg för vår strategi men det var tufft.

Hur ser du på Tidynu! i framtiden?

Jag tror och hoppas att vi kan växa. Vi har självklart utmaningar som alla andra företag men jag känner att personalen har hjärtat på rätt ställe och verkligen gör sitt allra bästa, både på fältet och på kontoret. Det är det viktigaste för mig.

Vad gör du när du inte jobbar på kontoret?

Jag och sambon väntar vårt första barn så det kommer såklart vara högst fokus på det den närmaste tiden. Utöver det gillar jag fotboll och racketsporter väldigt mycket och att umgås med kompisar.