Veckans stjärnbarnvakt

– Erica från Järfälla

  • 2019-06-26
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Erica Pihlblad nannynu barnvakt

Erica är 18 år och bor i Järfälla, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan juni 2018. Idag jobbar Erica åt en familj i Järfälla. Utöver sitt jobb som barnvakt studerar hon på gymnasiet och ska läsa sitt sista år efter sommaren. På fritiden älskar hon att umgås och hitta på roliga saker med sina vänner och sin familj. Hon tränar även simning och dans och tycker det är väldigt roligt. Vi på Nannynu! tycker att Erica gör ett jättebra jobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Erica nedan.

Vi är verkligen nöjda med Erica som barnvakt! Hon är mycket pålitlig, lyssnar in barnen och har mycket bra kommunikation”
Ericas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

För att barnens härliga energi alltid smittar av sig, och tillsammans kan man hitta på så många kreativa roliga saker att göra. Barn är riktiga glädjespridare, jag har aldrig tråkigt på jobbet! 

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Framförallt känner jag att NannyNu har förtroende för mig som barnvakt. Jag känner verkligen att företaget bryr sig om mig som anställd och hjälper mig om jag har frågor. NannyNu visar verkligen uppskattning och är engagerade i det jobb man gör. 

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Julia Sandborgh som kontaktperson. Jag får alltid bra hjälp av Julia, oavsett om jag behöver hjälp med något eller bara har en liten fundering. Det är väldigt skönt att ha någon som man alltid kan höra av sig till.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar två killar i åldrarna 7 och 4 år. De gillar att spela spel, rita och pyssla, dansa till musik, leka lekar och gå till lekparken. Ofta bestämmer sig killarna redan på vägen hem vad de vill hitta på.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Helt klart att vara positiv! När barnen märker att jag som barnvakt är lika glad att ses som dom är, så blir passet genast mycket roligare. Det är även viktigt att vara kreativ när man ska lösa olika problem. Ett bra tips är att komma överens med barnen om vad som är det bästa alternativet och låta dom vara med i lösningarna istället för att bestämma själv hur problemet ska lösas. Då känner sig barnen delaktiga och tycker oftast att lösningen är mycket bättre.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag såg en annons på Instagram och tyckte det lät intressant. Därefter gick jag in på deras hemsida och läste mer om NannyNu.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Erica om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar först den yngsta killen på förskolan och därefter går vi tillsammans och hämtar storebror på skolan. Efter det går vi hem eller till lekparken, och hittar på något kul som killarna vill göra. När de känner sig lite hungriga brukar jag börja med maten och de leker vidare tillsammans. Sedan äter vi gemensamt och jag diskar undan. Om vi hinner brukar vi spela något spel efter middagen. När föräldrarna kommer hem berättar jag och killarna om dagen, visar upp eventuellt pyssel och kramas hejdå. 

Erica Pihlblad barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation