Veckans stjärnbarnvakt

– Enxhi från Södermalm

  • 2018-06-07
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Enxhi Sharra nannynu barnvakt

Enxhi är 23 år och bor i Hornstull, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2017. Idag jobbar Enxhi åt en familj på Odenplan. Hon studerar nu till undersköterska och kommer att jobba på ett äldreboende under sommaren. På sin fritid tycker hon om att läsa och promenera. Vi på Nannynu! tycker att Enxhi gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Enxhi nedan.

Enxhi är en underbar nanny som tar ett fantastiskt ansvar från vår son. Hon är lyhörd, omtänksam och verkligen dedikerad. Hade inte kunna tänka mig en bättre nanny för vår son och vi märker på vår son att han verkligen gillar henne!”
Enxhis barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker om att jobba som barnvakt för att det gör mig så glad att leka med barn och göra olika aktiviteter med dom. Jag tycker det ger mig mycket energi att vara med barnet.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker om att jobba med NannyNu! för att jag har känner som att företaget tar hand om mig och om vad jag tänker. Jag har dessutom fått göra en HLR kurs som jag tycker är viktigt att göra när man jobbar med barn.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnet som jag brukar passa älskar bilar och flygplan, han tycker om när jag läser böcker till honom. Han är ett mycket energiskt barn och tycker om att leka i parken.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt tips är att lära känna barnet och anpassa dig till det han tycker om att göra, var inte för allvarlig med barnen när du vill lära de något för att de samarbetar bättre när man lär de i form av spel.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag såg NannyNu! på arbetsförmedlingens platsbanken för några år sen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Enxhi om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag brukar hämta barnet på förskolan och sen går vi till parken en liten stund. På väg till parken brukar han äta ett äpple eller banan. I parken tycker han om att springa runt och leka med allt som finns där. Sen går vi hem och jag brukar värma upp maten eller laga något enkelt till honom, efter maten leker vi med hans leksaker och läser böcker, ibland sätter jag på lite musik och han dansar och sjunger.

Enxhi Sharra barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef