Veckans stjärnbarnvakt

– Emma från Gärdet

  • 2018-08-28
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Emma Dahlström nannynu barnvakt

Emma är 19 år och bor på Gärdet, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan september 2016. Idag jobbar Emma åt en familj på Lidingö. Hon har nyss tagit studenten och jobbar mest nu. På sin fritid gillar hon att umgås med kompisar och familj. Hon gillar också att resa och hålla på med musik. Vi på Nannynu! tycker att Emma gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Emma nedan.

Vi trivs jättebra med Emma. Hon tar egna initiativ, är ordningsam och flexibel. Hon är väldigt uppskattad av barnen och är lyhörd över vad barnen vill hitta på för roliga aktiviteter.  ”
Emmas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

För att det är fantastiskt att ha ett jobb som går ut på att umgås med barn. Det är ett otroligt aktivt och kreativt jobb och barnen fantasi är oslagbar och gör så att man aldrig har tråkigt. Att även bara sitta och samtala med dem och få/ge nya perspektiv på olika saker är också väldigt spännande, det känns mer som att man umgås med vänner än att man faktiskt jobbar!

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

För att allting är otroligt bra organiserat och proffsigt och man vet att man alltid har någon att vända sig till om man undrar något. Konceptet med kontaktperson är oerhört bra. Alla som jobbar på Nannynu! som jag har haft kontakt med har varit otroligt hjälpsamma och trevliga. Att hela tiden också få uppdateringar på mejlen i for av nyhetsbrev är också givande och man märker att alla arbetar för att konceptet ska bli så bra som möjligt!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

En klassiker som vi ofta kör på är kurragömma, det kan vi hålla på med hur länge som helst! Annars brukar vi pyssla eller leka med leksaker. En annan favorit är att gå till lekparken, vilket vi ofta brukar göra när tiden och vädret tillåter det!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att njuta. Tänk att ni får betalt för att umgås och leka med barn! Så ta vara på tiden och gör något roligt av den, lek, pyssla och passa på. Hur ofta får man annars pärla pärlplattor eller leka dunken? Det finns många som har ett betydligt tråkigare och mindre givande jobb, så passa på att njuta medan du kan 🙂

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! via en annons på internet och tänkte direkt att det var någonting för mig. Bara några veckor senare hade jag fått en barnvaktsfamilj och började direkt jobba för dem 🙂

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Emma om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen från skola respektive förskola och om det är fint väder så går vi alltid hem genom skogen. Påvägen brukar vi stanna till i en lekpark och gunga lite innan vi fortsätter. Om de sedan fortfarande är taggade på att leka när vi kommer hem till familjen brukar vi gå till lekparken som ligger 2 minuter från deras hus. Efter det är det dags för mig att laga mat, om barnen har lust är de med mig och hjälper mig med maten och dukning, annars har de lite ”fri lek” under den tiden, men ibland gör de mig sällskap vilket alltid uppskattas 🙂 Efter maten fixar jag disken, sen brukar vi leka och umgås alla tillsammans och det gör vi tills föräldrarna kommer hem. Vad vi gör under den tiden är som sagt olika varje gång och beroende på vilken tid på året det är, gör vi olika saker. Är det påsk så påskpysslar vi, är det en mörk oktoberkväll kanske vi spelar spel och leker kurragömma. Men när föräldrarna kommer hem stannar jag alltid och pratar en stund, innan jag kramar barnen hejdå och börjar vandra hemåt.

Billy Kettner barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation