Veckans stjärnbarnvakt

– Emma från Saltsjö-boo

  • 2019-06-05
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Emma Reichhuber nannynu barnvakt

Emma är 18 år och bor i Nacka, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2018. Idag jobbar Emma åt en familj i Saltsjö-boo. Hon studerar sitt sista år på gymnasiet och tar studenten nu i sommar och planerar att jobba efter studenten. På sin fritid gillar hon att träna, träffa kompisar och åka skidor. Vi på Nannynu! tycker att Emma gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Emma nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är kul då man aldrig har en tråkig stund när man jobbar som barnvakt. Det finns alltid något roligt att hitta på tillsammans med barnen.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

NannyNu! är ett väldigt bra företag, man får all hjälp man behöver och även bra tips och idéer på saker att göra med barnen. Det är även kul att få vara en del av företaget och få vara deras ansikte utåt till familjen.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Jag har Rebecca som kontaktperson. Vi har en väldigt bra relation enligt mig, jag kan fråga vad som helst och får snabbt svar på mina frågor, samt hjälp med beslut.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

De gillar att leka med deras leksaker, leka tjuv och polis, vara i  lekparken och rita.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Försök att ha så roligt som möjligt och slappna av, det blir roligare för både dig själv och barnen!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick hem ett brev i brevlådan.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Emma om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag börjar med att hämta barnen på förskolan. På hemvägen brukar vi gå förbi lekparken i närheten och leka där ett tag. När vi sedan kommer hem brukar vi leka eller pyssla ett tag innan jag börjar göra middag, ibland tillsammans med dem. När de sedan ätit klart brukar vi antingen leka något mer, oftast tjuv och polis eller så brukar vi ta det lugnt ett tag tills någon av föräldrarna kommer hem.

Emma Reichhuber barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation