Veckans stjärnbarnvakt

– Emilia från Järfälla

  • 2018-07-25
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Emilia Ronig nannynu barnvakt

Emilia är 17 år och bor i Järfälla, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2018. Idag jobbar Emilia åt en familj i Barkaby. Hon studerar nu sitt sista andra år på gymnasiet där hon läser samhällskunskap med inriktning beteende. På sin fritid tränar hon gärna. Vi på Nannynu! tycker att Emilia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Emilia nedan.

”Vi är väldigt nöjda med Emilia. Hon är väldigt ansvarsfull, duktig med barnen och fantasirik när det kommer till att aktivera barnen. Vi och barnen kunde inte vara nöjdare!”
Emilias barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Barn har alltid varit ett stort intresse för mig. Redan sedan jag var barn har jag tyckt att det har varit roligt att vara med och aktivera barn i olika sysselsättningar, se glädjen i dom och framförallt att dom har kul. Att vara ”Nanny” för mig är ett roligt och passande jobb för mig. Jag älskar att vara aktiv, göra det bästa för barnens hälsa, och även för att de ska känna sig trygga samt må bra, det är då dom lär sig som mest brukar man säga. Jag tycker det är hänförande att se barnens utveckling samt de nya kunskaper de tar in genom dess vardag.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag känner mig väldigt trygg med att jobba på Nannynu. Jag får den information och hjälp som jag behöver om det skulle uppstå några problem, och jag får alltid snabbt svar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen jag tar hand om gillar att dansa, gömma sig för kusliga tigrar, hitta på aktiviteter ute som en sväng till lekparken osv. Och som de flesta barnen gillar, en promenad till affären för att köpa godsaker. Ibland får man lyxa till det för dem.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att alltid försöka vara aktiv med barnen, och även se till att vara fantasi fylld när det kommer till aktiviteter då det kan vara till en stor fördel. Om barnen inte är på ett sådant topp humör och dom är motvilliga, så ska du först och främst hålla dig själv lugn, inte visa dom spänning/nervositet etc, om det är så att det skulle visa sig det så kan det reflektera att barnen börjar känna din förnimmelse. Och det sista tipset är, ha kul!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick kännedom om ”Nannynu” genom ett brev hem skickat om själva hemsidan samt upplysning om hur man ska gå tillväga för att söka sig till ”Nannynu”, då passande jag på direkt att söka mig in.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Emilia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig arbetsdag med barnen jag tar hand om är till att börja med hämtning från förskolan, oftast på fredagar. Sedan en mellis stund efter hämtning runt ca 14 tiden, sedan blir det bus hemma beroende på vädrets prognos, annars ägnar vi timmarna ute i lekparken, tar en promenad, eller tar bussen som alltid är lika spännande till affären mm.

Emilia Ronig barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation