Veckans stjärnbarnvakt

– Emelie från Malmö

  • 2019-08-28
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Emelie Brandberg nannynu barnvakt

Emelie är 25 år och bor i Malmö. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan april 2019. Idag jobbar Emelie åt en familj i Bunkeflostrand utanför Malmö. Hon har nyligen blivit färdig med sina universitetsstudier inom språk och statsvetenskap. På sin fritid tycker hon om att träffa vänner, spendera tid med sin pojkvän, träna, promenera, äta god mat eller kolla på serier. Vi på Nannynu! tycker att Emelie gör ett jättebra jobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Emelie nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker om att passa barn eftersom ingen dag blir den andra lik. Barn är så finurliga och roliga att vara med, och det är häftigt när man märker att man kan göra avtryck på dem och influera dem positivt. Att lära någon något nytt är en häftig känsla!

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag tycker om att jobba för NannyNu eftersom det är en härlig stämning inom företaget, det spelar ingen roll vem man än vänder sig till så får man alltid ett trevligt bemötande vilket jag tycker är extra viktigt när man är timanställd eftersom det ibland är lätt att känna sig förbisedd eller tagen för givet, det gör jag aldrig här.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Moa Temrin är min kontaktperson, och vi har en jättebra relation. Hon är alltid glad och trevlig, och väldigt förstående och intresserad av min arbetssituation. Hon hör av sig med jämna mellanrum och ser till så att allt flyter på som det ska och det är alltid kul att uppdatera henne.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen som jag passar brukar vara ute så mycket som vädret tillåter och då går vi till lekplatser och busar, eller så cyklar vi till olika ställen, ibland badar vi, har picknick eller tar med oss äpplen och matar hästar som går i en hage nära där dem bor. Ofta är vi också ute och hoppar studsmatta och spelar fotboll. När det är mindre bra väder brukar de tycka om att rita och pyssla, kolla film eller baka.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är att prata mycket med barnen, om olika saker. Jag tycker det känns viktigt att de, förutom sina föräldrar, hittar en annan vuxen person som de känner sig trygga med och kan lita på. Att prata med barn om allt och ingenting är också väldigt roligt och spännande, ibland lär jag mig saker och ibland kan jag lära dem något, man lär känna varandra och blir till slut vänner, även om dem är små. Barn kan vara väldigt roliga att umgås med, så var inte rädda för att upptäcka det.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag såg en affisch på mitt universitet och tänkte att det kunde vara ett roligt extrajobb under min studietid eftersom jag alltid tyckt om barn.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Emelie om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En vanlig arbetsdag ser ut som så att jag hämtar den minsta på dagis runt 16-tiden, och om det är bra väder brukar vi nästan alltid stanna till på lekplatsen som ligger på vägen hem och leka där en stund. Sedan går vi hem och då hittar vi på något tillsammans med den äldre pojken som ofta är hemma när vi kommer. Då brukar vi hoppa studsmatta, spela fotboll, rita, bygga lego, läsa en bok eller vad dem känner för att göra. Jag låter alltid dem bestämma vad dem vill hitta på för att göra dagarna med mig så roliga för dem som möjligt. Vid halv 18-18 brukar jag ordna något för dem att äta och så sitter vi och pratar om dagen medan dem äter. Sedan kommer föräldrarna oftast hem vid 19-tiden, och då säger jag hejdå till familjen och åker hem.

Emelie Brandberg barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation