Veckans stjärnbarnvakt

– Elsa från Täby

  • 2017-11-15
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Elsa är 17 år och bor i Täby, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan januari 2017. Idag jobbar Elsa åt en familj i Danderyd. Hon studerar på Södra Latin där hon läser samhällsvetenskap. På sin fritid läser hon gärna och träffar vänner. Vi på Nannynu! tycker att Elsa gör ett toppenjobb som barnvakt och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Elsa nedan.

“Vi och barnen är jättenöjda med Elsa!” /Elsas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om barn så det är ju världens bästa jobb att få betalt för att umgås med dem! Men även om det för det mesta bara är roligt är det ibland väldigt utmanande vilket gör att jag växer både som barnvakt och människa. Att föräldrarna litar på mig att ta hand om det viktigaste i deras liv är en otrolig känsla och ett enormt ansvar. Eftersom jag jobbar med samma familj under en längre period får jag en unik kontakt med barnen och jag längtar efter att träffa dem varje vecka!

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu är ett seriöst företag som förmedlar riktigt bra barnvakter. Innan jag fick jobbet var jag tvungen att genomgå flera intervjuer och utbildningar vilket ger en professionell känsla. Jag som barnvakt vet att jag är kapabel till att göra ett bra jobb och det vet föräldrarna också, vilket skapar en trygg stämning. Min kontaktperson Elina finns alltid där som stöd. De har matchat mig med en toppenfamilj, två underbara barn, och föräldrarna är fantastiska!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Storebror tycker mycket om att berätta om sina intressen och visa vad han hittar på med sina kompisar. Lillasyster älskar att pyssla. Sen gillar båda olika rollspelslekar. Vi brukar improvisera fram massor av roliga lekar!

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det gäller att hitta den där balansen mellan barnvakt och lekkamrat. I början är det viktigt att sätta tydliga gränser och ”visa att det är du som bestämmer”, mycket för barnens säkerhet. Det är viktigt att de lyssnar på dig. Sen kan du ta fram din barnsliga sida och leka och skoja. 100 procent av ditt fokus bör vara på barnen hela tiden, lyssna och lek aktivt!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Arbetsförmedlingen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Elsa om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar storebror från skolan klockan 15:30 och så promenerar vi till lillasysters förskola vilket tar ungefär en halvtimme. Under promenaden berättar han vad som hänt under dagen och sen pratar vi om allt mellan himmel och jord! När vi hämtat upp lillasyster brukar vi under de varmare månaderna ta en sväng förbi lekparken där vi leker en stund. Väl hemma lagar jag middag och efter middagen leker vi tills mamma eller pappa kommer hem vid 18:30! Vissa dagar är det aktiviteter och då är upplägget annorlunda.

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef