Veckans stjärnbarnvakt

– Ellinor från Göteborg

  • 2018-06-01
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Ellinor Kärnestam nannynu barnvakt

Ellinor är 27 år och bor i centrala Göteborg. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2018. Idag jobbar Ellinor åt en familj i Gamlestaden, Göteborg. Vid sidan av Nannynu! jobbar hon som frilansande illustratör. Hon jobbar bland annat med att illustrera barnfilmer. På sin fritid utövar hon teater, umgås med vänner ochg tycker om att vara i naturen. Vi på Nannynu! tycker att Ellinor gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Ellinor nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är kreativt och fantasifullt. Jag tycker om att leka och att dyka in i barnens fantasifulla värd. Jag tycker om ansvaret och omhändertagandet, att få förgylla en liten människas vardag betyder mycket för mig.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker att Nannynu! är en bra arbetsgivare, tydliga och bra på kommunikation. De är bra på att uppskatta sina medarbetare vilket gör det kul och motiverande att jobba på Nannynu!.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Bygga koja, gå ut i parken, gunga, dansa till musik, pyssla, måla med fingerfärg och rita med kritor. Vara på biblioteket och leka och titta i böcker.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Att vara närvarande och lyssna till barnets behov.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Blev tipsad av en familjemedlem.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Ellinor om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

En arbetsdag för mig kan se lite olika ut men den mest förekommande ser ut som följande: Jag börjar kl tio, leker med barnet, först inne och sen går vi också ut i parken en stund. Runt 11.30 är det lunch och sen sovdags mellan ca 12-14. Runt 14.15 äter vi mellis och sen går vi oftast ut till lekplatsen eller rum för barn på biblioteket. Kl 17.00 kommer föräldrarna hem och vi säger hej då.

Ellinor barnpassning

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef