Veckans stjärnbarnvakt

– Diana från Värmdö

  • 2017-09-04
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Denna vecka är Diana från Värmdö veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Diana åt två olika familjer boendes på Värmdö och på Södermalm. Barnen och familjerna är supernöjda med henne. Vi på Nannynu! tycker att Diana gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Diana är 21 år och bor på Värmdö. Vid sidan av Nannynu! så studerar hon på Stockholms universitet. Läs intervjun med Diana nedan.

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det jag tycker mest om att kunna jobba som barnvakt är att man får vara med och se hur ett barn utvecklas och blir en liten självständig person. Det är härligt att se att man kan göra barnen glad genom att få passa de.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag tycker att det är superhärligt att få jobba hos Nannynu för att man har en kontakt person som ofta kollar upp både hur familjen har det med en och hur man själv som barnvakt har det, samt att man får en säker och professionell relation med familjerna man jobbar för.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnen som jag passar tycker om att vi leker, trebarnsfamiljen på Värmdö gillar mest när vi har kittlingsattacker, samt att vi ibland bakar eller med den minsta bygger lego. I den andra familjen som bor på Södermalm tycker barnet om när vi leker med bilar och läser böcker.

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips för andra barnvakter är att vara självsäker, detta gör att barnen känner sig trygga med dig, samt att man ska ha tålamod, ge barnen tid att bestämma sig för saker, alla dessa små utmaningar som vi ger får de att bli mer självsäkra.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick höra talas om Nannynu när jag gick på gymnasiet, då de erbjöd extrajobb.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Diana om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Min arbetsdag hos trebarnsfamiljen på Värmdö börjar runt kl 16, jag hämtar den minsta (4 år) på dagis, vi går en kort promenad hem till de. Oftast har de två äldre syskonen (10 år och 12 år) kommit hem, om inte så kommer de hem vid middagen. När vi kommit hem ska man tvätta händerna, barnet kanske vill ha en frukt innan middagen, vi brukar leka med hens leksaker. Barnen tycker även om att få leka tillsammans. Runt kl 17 börjar jag laga middag, under tiden leker den minsta på egen hand, sitter i köket och pysslar eller får titta på TV en stund. Vi samlas alla vid middagen kl 18 och barnen får äta middag, efter det hjälper de äldre barnen att plocka undan. Jag duschar eller badar den minsta, hen tycker om att få sitta i karet och leka med badleksakerna ett tag. 4-åringen får ta på sig sin pyjamas och jag gör välling till honom. Hen tycker om att få leka med sina äldre syskon innan det är sovdags. Vid kl 19 får hen gå och lägga sig, jag frågar om hen vill att jag ska läsa någon bok, de senaste gångerna har hen varit superduktigt och somnat på egen hand. Vid detta laget brukar jag ha lite tid med de äldre barnen, då kan vi antingen hitta på något pyssel eller se på något program som de tycker om, ena barnet tycker om att framföra låtar hen lärt sig så vissa kvällar har vi en show. Kl 20 får de börja göra sig redo för läggdags på egen hand, borsta tänderna och ta på sig pyjamas. Runt kl 20.30 brukar mamman komma hem, jag berättar hur dagen gått och vi diskuterar om vilken dag jag ska komma här näst. Vi skriver på tidrapportslappen, jag säger adjö till alla och cyklar hemåt.

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef