Veckans stjärnbarnvakt

– Cecilia från Danderyd

  • 2019-04-24
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Cecilia Torlegård nannynu barnvakt

Cecilia är 20 år och bor i Danderyd/Hammarby Sjöstad, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2018. Idag jobbar Cecilia åt en familj i Gamla Stan. Vid sidan av jobbet som barnvakt jobbar Cecilia deltid på ett kontor och pluggar även en kurs i juridik på universitetet. På sin fritid umgås hon gärna med vänner och familj. Hon tycker även om att träna och ta promenader när det är fint väder. Vi på Nannynu! tycker att Cecilia gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Cecilia nedan.

Cecilia är lugn och harmonisk  och ger trygghet till barnen”
Cecilias barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag tycker det är väldigt  roligt att vara omgiven av människor, stora som små! Sedan är det speciellt att se den enorma utveckling som barn kan göra på kort tid. Det är även ett otroligt skönt avbrott från resten av vardagen eftersom man bara kan vara ”här och nu” med barn och därför får en stund att koppla bort saker som kan  stressa en.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Utan NannyNu! hade jag inte hittat den familjen som jag jobbar hos idag. Det är världens bästa och mysigaste familj, som dessutom har behov av barnvakt de tiderna som passar mig.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Rebecca är min kontaktperson. Jag känner absolut att jag får det stöd som behövs! I början hade jag många frågor och funderingar och då var det skönt att hon alltid kunde svara och stötta. Nu när jag har jobbat ett tag behöver jag inte fråga lika mycket men det är tryggt att veta att jag alltid kan höra av mig till henne ifall det skulle vara något.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar barn i  åldrarna fem och ett år. Femåringen tycker mycket om olika rollekar där jag är hennes lillasyster eller där vi två är sjöjungfrur. Hon älskar även när jag berättar sagor för henne som jag hittar på. Eftersom hon har två småsyskon så kan en sagostund där jag kan ha  fullt fokus på henne och vi kan ta det lugnt vara mycket uppskattat! Småsyskonen som är ett år gamla tycker mycket om att öva på att gå och upptäcka nya vrår och skåp i lägenheten. Att sova i barnvagnen tycker de också är skönt!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ha tålamod och var kreativ! Om barnet inte vill klä på sig skorna eller äta sina grönsaker så gör det till en lek! Du behöver inte alltid tjata på barnet för att hen ska göra vissa saker. Tycker barnet om att leka superhjälte så hitta på att  skorna är speciella superhjälte-skor som bara just det barnet kan ha!

Hur hörde du talas om NannyNu?

En kompis till mig började jobba hos en familj via NannyNu! Eftersom hon var så nöjd med hennes erfarenhet av familjen och NannyNu! så blev jag inspirerad av att själv söka!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Cecilia om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Mina arbetsdagar ser lite annorlunda ut eftersom jag jobbar på förmiddagar. När jag kommer till familjen kl 7 på morgonen håller de precis på att avsluta sin frukost. Jag avslutar frukosten med barnen medan föräldern duschar och går till jobbet. Efter frukosten brukar vi leka en stund innan det är dags att borsta tänderna och klä på oss kläder för att gå till förskolan! Ettåringarna går inte på förskolan än men de får följa med i vagnen när jag lämnar femåringen och sedan brukar jag ta en promenad med vagnen medan de sover. Efter att de har sovit i vagnen går vi hem och leker lite till innan det är dags för deras mellis. Efter det kommer mamman och tar baren och jag går.

Cecilia Torlegård barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation