Veckans stjärnbarnvakt

– Caroline från Huddinge

  • 2018-11-21
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Caroline Malmborg nannynu barnvakt

Caroline är 25 år och bor i Huddinge, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2018. Idag jobbar Caroline åt en familj på Östermalm/Gärdet. Hon studerar till förskolelärare, så mycket av hennes tid går till studierna. På sin fritid gillar hon att umgås med sin pojkvän, familj och vänner. Vi på Nannynu! tycker att Caroline gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Caroline nedan.

Vi trivs jättebra med Caroline. Hon är fantastisk med vår dotter, väldigt ansvarsfull och pålitlig.”
Carolines barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Eftersom att jag läser till förskollärare så brinner jag för pedagogiskt arbete och att arbeta med barn. Lärande och lek går hand i hand och barns kreativitet och fantasi är fantastisk, de har många olika sätt att se på saker som vi vuxna inte lägger en tanke åt för att det är så självklart för oss. När man jobbar med barn är det inte bara vi som lär barnen utan barnen lär även oss så himla mycket, bland annat att se världen på ett annat sätt än det ”rätta” sättet. Det var därför ett självklart val att söka jobb som barnvakt vid sidan av mina studier. Att få jobba med det man tycker är allra roligast känns som en lyx i vardagen!

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Jag trivs väldigt bra med att jobba för Nannynu!, det är ett tryggt företag som verkligen bryr sig om familjer och barnvakter. Barnvakterna behöver gå en kurs i HLR och ta ett nanny certifikat vilket jag tycker är väldigt bra och känns tryggt när man är med barnen. Har jag frågor så kan jag alltid kontakta min kontaktperson men även vem som helst på företaget och ändå få hjälp. Det känns väldigt tryggt att alltid ha stöd om man känner sig osäker över något. Jag rekommenderar alltid Nannynu! till många familjer jag träffar som frågar mig om mitt arbete!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag har en familj som jag jobbar hos med ett barn på 3,5 år. Hon har många intressen så vad vi leker om dagarna brukar variera. I höstas så lekte vi ofta i lekparken men nu har det blivit mörkt när jag hämtar så tycker hon att det är lite obehagligt ute och vill gärna hålla handen hela vägen hem. Så nu mot vintertiden leker vi mycket hemma, det blir ofta roll lek som står på schemat sen kan det gå över till lego eller rita. Att dansa och sjunga tycker hon är väldigt roligt också så det ingår ofta i roll leken. Ibland läser vi saga eller ser på något barnprogram ihop vilket är okej med föräldrarna men det blir inte särskilt ofta utan mest nära läggdags.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt bästa tips till andra barnvakter är flera. Var lyhörd till barnet och dess behov, att lyssna är väldigt viktigt och får barnet att känna sig delaktig i beslut som tas. Det kan vara allt från vilken lek ni ska leka eller vad för mat som ska ätas. Vill barnet inte göra något som måste göras, fråga varför, lyssna på barnet. Att involvera barnet stärker er relation. Ett annat tips jag har är att ha god kontakt med familjen, familjen jag arbetar hos uppskattar väldigt mycket när jag skickar små uppdateringar under dagen och det kortar även ner överlämningen som ibland kan bli problematisk om den dras ut på. En lång överlämning kan skapa en känslokonflikt hos ett barn som är ledsen att barnvakten går hem men samtidigt glad att föräldern kommer hem. Mitt allra viktigaste tips är dock att ha kul, var där med alla dina sinnen inte bara fysiskt. Lek med barnen och umgås. Se det inte som ett jobb du måste gå till utan att du nu äntligen får umgås med din lite yngre kompis!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag är lite osäker på hur jag först hörde talas om Nannynu!, men om jag minns rätt så var det främst via affischer i skolan och annonser på arbetsförmedlingen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Caroline om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Vanligast är att jag jobbar 16-19 då brukar dagen börja med att jag hämtar på förskola, frågar hur dagen har varit och vidarebefordrar informationen till föräldrarna. Därefter så går vi hem och börjar med att byta om från förskolekläderna samt tvättar händerna, har hon inte ätit bra på förskolan så brukar vi ta ett litet extra mellanmål. När det är gjort så leker vi någonting som hon vill leka, oftast kurragömma eller roll lekar. När vi har gjort det så är det oftast dags för middag då brukar jag antingen laga mat eller så värmer jag mat som redan finns färdigt och äter tillsammans med barnet. Efter maten bryter vi ofta av med lite lugnare aktiviteter som bygger med lego eller ritar men det kan också bli roll lek efter maten. Hennes favoritlekar brukar vara att leka förskola, stall eller museum. När vi har lekt ett tag kommer hennes mamma eller pappa hem så informerar jag lite kort om dagen som jag inte skrivit som uppdatering på sms och säger hej då.

Vid behov nattar jag även barnet och då brukar det se ut så att vi börjar varva ner och leka lugnare lekar vid 19:00, eventuellt läser bok eller ser på något barnprogram tillsammans. Vid 19:30 borstar vi tänderna och kissar på pottan innan det är dags att lägga sig i sängen och eventuellt läsa bok beroende på hur trött hon är. När en förälder kommer hem uppdaterar jag om hur det har gått och nu har vi oftast tid att prata lite mer sen säger jag hej då och går hem.

Caroline Malmborg barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation