Veckans stjärnbarnvakt

– Billy från Enskede

  • 2018-07-31
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Billy är 17 år och bor i Enskede, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan november 2017. Idag jobbar Billy åt en familj i Enskede. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser det humanistiska programmet. På sin fritid gillar hon att laga mat, umgås med vänner och är politiskt engagerad. Vi på Nannynu! tycker att Billy gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Billy nedan.

Vi trivs jättebra med Billy. Hon är väldigt trevlig och fantastiskt bra med vår son. Hon hittar på perfekta sätt att hålla honom på gott humör och lära honom saker”
Billys barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Det är så häftigt att se hur barn växer upp. Barnet jag passar var ett halvår gammal när jag började och har nu fyllt 1 år. Det är så mycket som händer! Det är också en häftig känsla att märka att man är en förebild för någon yngre. Det är lärorikt och utvecklande att umgås med barn och jag lär mig något nytt varje gång.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu! har hjälpt mig att hitta en fantastisk familj som jag har samma tider som, bor nära och passar ihop personligt med. Det känns tryggt att ha en kontaktperson som ordnar allt och att veta att jag har rättigheter när jag jobbar.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnet jag passar tycker om att läsa och bläddra i böcker och leka med gosedjur och leksaker. Extra kul är sådant som inte traditionellt är leksaker, såsom lampor, fjärrkontroller och tomma petflaskor. Krypa runt och upptäcka stenar och blommor i trädgården. Tittut är också en favoritlek.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Behandla barnen som om ni vore bästa vänner (fast såklart med mer ansvarstagande). Visa att du tycker att det är kul att leka med dem och visa intresse för det de gillar. Vardagssysslor som att korsa ett övergångsställe säkert eller borsta tänderna kan också göras om till roliga lekar om du tänker kreativt. Visa att du har kul och uppskattar att umgås med barnen, så kommer de att älska att umgås med dig.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Min bästa vän jobbade som barnvakt hos en familj, och de föreslog för henne att de skulle ansluta sig till Nannynu. Hon gillade det och tipsade därför mig!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Billy om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag kommer hem till familjen tidig eftermiddag precis när eller strax efter att barnet (nu 1 år) vaknat. Jag fikar tillsammans med barnet, mamman och Lillens syskon, ifall de är hemma. När jag är ensam med Lillen leker vi och läser böcker, eller hänger i trädgården. Några timmar senare är det matdags och jag matar Lillen, eller sitter med när han äter själv. I höst börjar han på förskolan så då blir nog arbetspassen annorlunda med hämtning. Spännande!

Billy Kettner barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation