Veckans stjärnbarnvakt

– Barbara från Växjö

  • 2018-08-21
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Barbara Popovic nannynu barnvakt

Barbara är 17 år och bor i Araby, Växjö. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2018. Idag jobbar Barbara åt en familj i Växjö. Hon studerar nu sitt andra år på gymnasiet där hon läser ekonomiprogrammet med inriktning juridik. Hon har även ett extrajobb där hon jobbar som servitris, städare och diskare under bröllop. På sin fritid spenderar hon gärna tid med vänner, familj och sin pojkvän. Vi på Nannynu! tycker att Barbara gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Barbara nedan.

Vi tycker det funkar mycket bra. Det är väldigt kul att höra och se hur engagerad hon är tillsammans med vår son.”
Barbaras barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Främst tycker jag att det är kul då det händer saker hela tiden. Jag tycker även att det är så roligt att höra vad barnen tycker och tänker. Ett jobb som barnvakt innebär även att du själv får ha kul!

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Nannynu! är ett seriöst företag som verkligen gör allt för både familjer och sina anställda barnvakter. Någon jag personligen vill lyfta är min kontaktperson Anna Lincoln på Nannynu! som ger mig hjälp och stöd vilket har fått mig att känna mig trygg sedan min anställning började.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Barnet jag passar älskar att leka med lego och sedan vår start så har vi har byggt upp en hel legostad. Något annat barnet gärna gör är att spendera tid ute, vi brukar bland annat leka på lekplatsen eller dra en utflykt till skogen med cykel för att kolla på kryp med förstoringsglas. Självklart får vi inte missa bakningen, då är det antingen pannkakor eller russinmuffins som gäller, och självklart ska förkläde och kockhatten på!

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Ett tips till andra barnvakter är att inkludera barnen i beslut som görs under passet. Exempelvis vad man ska äta till middag eller ifall man vill leka ute eller inne. Att ge två alternativ är en metod jag brukar köra på, och tro mig det uppskattas då barnet också får känna sig viktig.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag var inne på min dator och letade efter ett företag som anställde barnvakter, och då ploppade Nannynu! upp på skärmen.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Barbara om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Några dagar innan barnvaktspasset brukar jag höra med familjen om de har några önskemål på aktiviteter och även vad jag ska laga för middag. Jag brukar oftast passa barnet eftermiddagar/kvällar. Mitt pass börjar med att jag kommer hem till familjen och startar upp med en aktivitet. Jag försöker alltid göra det barnet tycker är roligast och är det fint väder så spenderar vi gärna tid ute. Då finns det mycket att välja emellan, några saker vi brukar göra är att cykla, spela fotboll, leka i lekplatsen eller ha utflykt i skogen. När första aktiviteten närmar sig sitt slut så är det dags för middag och då uppskattas pyttipanna enormt. Efter det hjälps vi åt att städa undan och diska. Därefter är det dags för aktivitet två. Då brukar vi hålla oss inomhus och exempelvis leka med lego eller rita. Något jag brukar göra är att variera aktiviteter så man gör olika saker varje gång det är dags för ett pass. Det är viktigt att man engagerar sig så att barnet inte tröttnar, vilket lätt kan hända om samma aktiviteter upprepas ständigt. Avslutningsvis brukar jag hjälpa till med att borsta tänderna och byta om till pyjamas. Sedan läser jag godnattsaga och därefter somnar barnet. Medans barnet sover så brukar jag städa och diska om det finns några rester kvar tills familjen är hemma igen.

Barbara Popovic barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation