Veckans stjärnbarnvakt

– Asal från Saltsjöbaden

  • 2019-04-03
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Billy Kettner nannynu barnvakt

Asal är 18 år och bor i Saltsjöbaden, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2017. Idag jobbar Asal åt en familj i Vasastan. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser det samhällsvetenskapliga programmet med inriktning beteendevetenskap. På sin fritid gillar hon att styrketräna och umgås med vänner och familj. Vi på Nannynu! tycker att Asal gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Asal nedan.

Allt fungerar bra. Barnen ser fram emot att hon ska komma och vi är nöjda med hur det går”
Asals barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om barn och tycker att det är väldigt roligt att se barnen utvecklas och få unika personligheter. Jag har även småsyskon så barn ligger varmt om hjärtat! Så att vara barnvakt passar mig väldigt bra.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Barnen framförallt för att det är de som gör ens arbetsdagar roliga! Men också att man vet att ens kontaktpersoner alltid ställer upp och hjälper en om man behöver det. Det här jobbet är väldigt bra om man som mig fortfarande går i skolan och behöver anpassa sina arbetstider efter skolschemat.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Julia Sandborgh är min kontaktperson för den familjen jag jobbar med för tillfället. Jag tycker att vi kommer bra överens och hon hjälper gärna till när det krånglar till sig!

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Leka, bygga med lego, vara ute och hitta på saker som t. ex. gå till parken, picknick osv…

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Se till så att du verkligen känner att du kan kommunicera med din kontaktperson och familjen du jobbar hos för då är det mycket roligare och enklare att jobba! Viktigt att man matchar med rätt familj för en själv.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick hem ett brev!

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Asal om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar barnen från skolan och förskolan, vi går hem, byter om och tvättar händerna. Sedan äter vi mellis och efter mellisen läser vi alltid en bok i cirka 10 minuter och efter det får barnen välja vad de vill göra tills föräldrarna kommer hem! Oftast leker vi eller spelar spel.

Asal Ali barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation