Veckans stjärnbarnvakt

– Annamaria från Bromma

  • 2019-08-21
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Annamaria Ahti nannynu barnvakt

Annamaria är 24 år och bor i Bromma, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan april 2018. Idag jobbar Annamaria åt två familjer i Stockholm. Hon studerar på Stockholms Universitet och jobbar även med konståkningsgrupper. På sin fritid gillar hon att motionera, ta hand om sina hundar och läsa. Vi på Nannynu! tycker att Annamaria gör ett jättebra jobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Annamaria nedan.

Hon är varit jättebra och superflexibel och det verkar även fungera väldigt bra med barnen. Vi är väldigt nöjda”
Annamarias barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag gillar att jobba som barnvakt, eftersom man får hitta på olika saker varje gång men har även vissa rutiner att följa. Jag tycker även om att se om hur barn lär sig nya saker och tycker det känns fint att få vara en del av deras utvecklingsprocess.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Jag gillar båda familjerna som NannyNu hittat till mig. Dessutom är det skönt att ha en kontaktperson ifall man behöver hjälp med något.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Alla de kontaktpersoner som jag har haft hos NannyNu är trevliga och man får lätt tag på dem. Just nu har jag Julia som kontaktperson. Jag tycker det är lätt att jobba med Julia, fast jag ganska sällan behövt ringa henne så känns det tryggt att det finns någon som ibland kollar in med en och som finns där att kontakta om det behövs.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Det jag och barnen gör under arbetsdagen beror på vilket barn vi talar om. I ena familjen finns två barn i åldrarna 1 och 3 år. Med treåringen brukar vi leka med bilar, sjunga mycket, läsa sagor och rita medan lillebror inte riktigt ännu har tålamod att hålla på med samma aktiviteter. Med honom sjunger vi också och läser sagor men så brukar vi leka att vi lagar mat och kasta mjukisboll samt ordna med mjukisdjur. Den andra familjen har också en ettåring och vi brukar sjunga, leka med leksakståg och spendera mycket tid ute på promenader eller i någon park. Så lite olika saker.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Det viktigaste för en barnvakt är (enligt mig) att ha ett tillit i det du kan, att vara flexibel i situationer då det behövs och att ha en bra kontakt med föräldrarna så man inte känner att det är svårt att ta upp saker eller frågor med dem.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag fick idén att söka till NannyNu genom en annons på internet men hade även sätt annonser på universitetet innan så det kändes som om jag lite visste vad det handlade om.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Annamaria om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Det är svårt att säga exakt hur en arbetsdag ser ut för det varierar mellan de två familjerna. Med ena familjen hämtar jag barnet från förskolan runt 15 tiden och så brukar vi gå på en promenad eller till någon park. Kl. 16/16:30 brukar vi komma hem för att leka lite före jag lagar middag kl. 17. Det brukar ta ca. 30 min att mata barnet och så har vi oftast 30 min tid att leka efteråt innan föräldrarna kommer hem runt 18 tiden. Med den andra familjen brukar vi mest leka inne och arbetstiderna varierar mera. Om jag kommer till dem på morgonen brukar det bara vara lillebror hemma och då brukar vi leka från frukost till lunch som jag lagar kring 12 tiden och sedan är det dags för en tupplur för barnet. Om jag kommer senare är båda pojkarna hemma och då behöver jag oftast inte laga mat eller annat utan vi leker och hittar på saker från det att jag kommer till att jag far iväg.

Annamaria Ahti barnpassning

Kontaktperson

Freja Senke

Marknad & kommunikation