Veckans stjärnbarnvakt

– Amelie från Vasastan

  • 2018-10-15
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Amelie Karlsbro nannynu barnvakt

Amelie är 18 år och bor i Vasastan, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan augusti 2018. Idag jobbar Amelie åt en familj på Södermalm. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser en musikutbildning. På sin fritid gillar hon att fotografera, promenera och hålla på med musik. Vi på Nannynu! tycker att Amelie gör ett toppenjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Amelie nedan.

Vi trivs väldigt bra med Amelie och vår son gillar henne jättemycket.”
Amelies barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag har alltid tyckt om att vara med barn och har själv två yngre syskon som givit mig en stor vana. Men förutom att det är roligt så tycker jag det känns väldigt givande och sinnesfritt att vara med barn. Det finns så mycket för oss äldre att uppskatta och lära från barn då deras fantasi sträcker sig så långt och de inte har hunnit påverkas av samhällets alla normer än.

Vad tycker du om att jobba för Nannynu?

Hos Nannynu! blir jag väl bemött och har blivit tagen seriöst från första början. Som ungdom är det annars lätt att bli bemött oseriöst av arbetsgivare vilket Nannynu! gör motsatsen till. Personalen är också väldigt mån om att allt ska kännas bra på jobbet vilket för mig skapar en stor trygghet. Men det bästa är att jobbet är så roligt, jag ser framemot varje pass.

Vad tycker barnet du passar om att göra?

Barnet jag passar har ett stort intresse för bilar, därför blir det mycket läsning och lek med bilar. Rita och titta på film är också något som vi gör och ibland lekar vi lekar som t.ex. kurragömma.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Mitt tips till andra barnvakter är att se till att skapa en förståelse och trygghet mellan dig och barnet. Var lyhörd och låt barnet vara med och bestämma. Det kommer skapa en starkare relation och att göra jobbet roligare!

Hur hörde du talas om Nannynu?

Jag hörde talas om Nannynu! genom en kompis som redan jobbade hos er. Genom det hon berättade blev jag intresserad och bestämde mig för att själv söka.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Amelie om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag har hittills bara jobbar tre pass, så någon fast rutin har inte hunnit infinna sig än. Men jag brukar komma till lägenheten tidig kväll. Då äter vi middag och vinkar av föräldrarna. Sedan leker vi tills det är nattning. Vid nattningen läser jag godnattsagor innan det är dags att sova. Sen väntar jag till föräldrarna kommer hem och då pratar jag en stund och berättar vad vi har hittat på innan det är dags för mig att gå hem.

Amelie Karlsbro barnpassning

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation