Veckans stjärnbarnvakt

– Amela från Kista

  • 2019-01-15
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Amela Sirbic nannynu barnvakt

Amela är 18 år och bor i Kista, Stockholm. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan oktober 2018. Idag jobbar Amela åt en familj i Akalla, Kista. Hon studerar nu sitt sista år på gymnasiet där hon läser ekonomi juridik. På sin fritid gillar hon att spela basket, umgås med vänner och familj, men framförallt vara med barn, dels familjen hon jobbar hos men även hennes två små kusiner. Vi på Nannynu! tycker att Amela gör ett toppenjobb med barnen hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt. Läs intervjun med Amela nedan.

”Vi är supernöjda med Amelas insats så här långt. Hon tar sitt arbete på stort allvar och barnen tycker verkligen om henne. Hon kan sätta gränser om det behövs, och gör detta samtidigt som hon uppmuntrar barnen i aktiviteter utöver sådant som naturligt lockar efter skolan. Hon är bra på att höra av sig och har kunnat ställa upp utan problem vissa dagar utöver sina ordinarie tider, vilket vi uppskattar jättemycket.
Amelas barnvaktsfamilj

Varför tycker du det är så roligt att vara barnvakt?

Jag personligen har alltid älskat barn, jag tycker det är så kul för barn kan vända en dålig dag till det bättre, de kan få en och le, skratta enbart genom att vara de själva. Jag tycker det är kul och få se hur de utvecklas som personer men framförallt är det för att barnen får mig att må bra.

Varför tycker du om att jobba på Nannynu?

Dels för att Nannynu! gör allt de kan för att tillmötesgå både barnvakter och föräldrar. Dels är det för att det är en rolig miljö att befinna sig i, härlig personal och kul att man har möjlighet och träffa många andra.

Vad har du och din kontaktperson för relation?

Min kontaktperson är Julia Widerståhl och våran relation har varit superbra. Alltid fått hjälp och svar på allt jag frågat, samtidigt får man svar väldigt snabbt.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Jag passar 2 barn, en kille och en tjej. Killen älskar att rita och leka. Tjejen älskar all möjlig pyssel, allt från måla till att hålla på med pärlor.

Vad är ditt bästa tips till andra barnvakter?

Va närvarande och försök att skoja till det med barnen ganska mycket, det brukar uppskattas.

Hur hörde du talas om Nannynu?

Via en annonsering på internet.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Amela om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag brukar hämta barnen runt 14.45 och så promenerar vi hem ungefär 10 minuter. När vi väl är hemma brukar barnen berätta vad de vill göra, tex pyssla, göra sina läxor osv. Så brukar vi pyssla och rita tillsammans tills barnen blir uttråkade. Efter det brukar vi spela sällskapsspel och vara alla tillsammans tills föräldrarna kommer hem.

Kontaktperson

kontakt nannynu Sophie Åslev

Sophie Åslev

Marknad & kommunikation