Veckans stjärnbarnvakt

– Alexandra från Danderyd

  • 2017-07-03
  • Veckans stjärna
  • Nannynu

Veckans stjärnbarnvakt

Varje vecka blir en av våra 1400 barnvakter utnämnd.

Denna vecka är Alexandra från Danderyd veckans stjärna. Hon har arbetat hos Nannynu! sedan februari 2017. Idag jobbar Alexandra åt en familj i Täby. Vi är jättenöjda och glada att vi har lärt känna Alexandra. Det känns som att hon har blivit ett naturligt inslag i vår familj och vår dotter ser alltid fram emot när det är Alexandra som hämtar.” berättar familjen. Vi på Nannynu! tycker att Alexandra gör ett superjobb med barnet hon passar och vill därför lyfta fram henne som veckans stjärnbarnvakt.

Alexandra är 18 år och bor i Danderyd. Vid sidan av hennes barnvaktsjobb studerar hon samhälle-beteende på Täby Enskilda gymnasium. När hon inte arbetar på Nannynu! eller studerar så är hon värdinna på Lounge no18 och spenderar mycket tid med sin häst. Annars är hon gärna med sin pojkvän eller med sina vänner. Läs intervjun med Alexandra nedan.

Varför tycker du att det är kul att passa barn och jobba som barnvakt?

Jag har alltid tyckt att barn är så himla roliga! Fyllda av kreativitet och energi som verkligen gör vardagen roligare. Dem tar fram den mest ödmjuka och barnsliga sida hos mig, vilket är så kul för en snart vuxen tjej som lever med mycket stress kring skolan osv.

Varför tycker du att det är kul att jobba på Nannynu!?

Jag gillar att jobba på Nannynu! för att det är väldigt organiserat och välgjort. Mycket kommunikation och många utvärderingar vilket gör mig som barnvakt säker i mig själv och att familjen är nöjd. Jag kan alltid ringa Elina kring funderingar och frågor vilket är ett jättebra stöd! Riktigt seriöst företag som jag är glad jag jobbar för.

Vad tycker barnen du passar om att göra?

Mitt barnvaktsbarn älskar att leka i lekparken och gunga så högt som möjligt! Hon älskar att pyssla, allt ifrån att leka med deg till att måla samt pärla. Vi leker ofta med hästar och dansar mycket till alla sorters musik, mest Frost! Och när vädret tillåter så badar hon i poolen och äter glass:)

Ditt bästa tips till andra barnvakter?

Att ta fram den barnsliga sidan och leka med barnen mer än att ”vakta” över dem. Jag har ofta riktigt roligt med henne för att jag släpper det ”vuxna” i mig och jag tror även att hon uppskattar det.

Nedan berättar veckans stjärnbarnvakt Alexandra om hur en vanlig arbetsdag kan se ut:

Jag hämtar henne ifrån dagis 15.30 och då har jag ofta med mig en liten fika bestående av saft och ett litet kex. Vi går till lekparken och leker. Efter en sisådär timme brukar vi röra oss hem och hitta på vad hon är sugen på! Det skiftar varje gång med vad hon vill leka. Hon gillar väldigt mycket att pyssla och när jag jagar henne 🙂 Kring 17.30 lagar jag middag till henne och sen kommer hennes föräldrar runt 18!

Kontaktperson

Robert Bällstav

Kommunikationschef